Για όλους εσάς που αναζητάτε εναλλακτικές, για να εμπλουτίσετε το μενού σας με πιάτα που απαντούν στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις των καταναλωτών, τα ENA Food C&C σας προτείνουν μια vegan διασκευή ενός αγαπημένου ζυμαρικού: Λιγκουίνι από κολοκυθάκια, με σπανάκι και πέστο. Ιδανική για την ομώνυμη διαιτητική κοινότητα, για τους χορτοφάγους πελάτες σας αλλά και για όλους εκείνους που αναζητούν ένα ελαφρύ, υγιεινό και κυρίως θρεπτικό πάτων, μετά την, αρκετά φορτωμένη σε κρεατικά και λιπαρά, εορταστική περίοδο.
Μερίδες |
|
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 40 gr κουκουνάρια καβουρδισμένα
- 50 ml χυμό λεμονιού
- 100 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 kg κολοκυθάκια
- 100 gr φύλλα από baby σπανάκι
- 100 ml πέστο βασιλικού
- 40 gr κουκουνάρια καβουρδισμένα
Συστατικά
Για το πέστο βασιλικού
Για τα «λιγκουίνι» κολοκυθιών
|
|
- Χτυπάτε στο μπλέντερ τον μαϊντανό, τον βασιλικό και το σκόρδο, μέχρι να κοπούν καλά.
- Προσθέτετε τα κουκουνάρια, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη υφή.
- Κόβετε τα κολοκυθάκια σε μικρά, λεπτά κορδόνια με τον κόφτη λαχανικών ή το ειδικό slicer και τα ρίχνετε σε σαλατιέρα, μαζί με τα φύλλα από το σπανάκι.
- Προσθέτετε το πέστο και ανακατεύετε.
- Σερβίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού στην κορυφή του πιάτου.
Εναλλακτικά, μπορείτε:
1. Να ζεστάνετε μια αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και να ρίξετε σε δύο δόσεις το λιγκουίνι κολοκυθιού, το σπανάκι, 50-60 ml νερό.
2. Tα αφήνετε να «αχνίσουν» για 3 -5΄, ώστε να μαραθούν ελαφρά.
3. Τα αποσύρετε και τα στραγγίζετε καλά, ρίχνετε το πέστο, ανακατεύετε και σερβίρετε.