Μια από τις πιο αγαπημένες συνήθειες των καταναλωτών είναι και οι έξοδοι για brunch και η αναζήτηση για γεύσεις που θα τους αιφνιδιάσουν ευχάριστα και θα τους επιβραβεύσουν για την επιλογή τους. Για εσάς που θέλετε να ανανεώσετε τη λίστα των προτάσεών σας σε αυτήν την κατηγορία γεύματος, τα ENA Food C&C σας προτείνουν μια εναλλακτική, υγιεινή αλλά και με ξεχωριστή νοστιμιά, πρόταση: Pancakes με μπρόκολο, φέτα και τη συνοδεία της δροσερής σως γιαουρτιού. Μια ενδιαφέρουσα συνταγή με χαμηλά λιπαρά, πλούσια θρεπτικότητα και όφελος για την ετοιμασία της, καθώς μπορείτε να βρείτε υλικά και συστατικά της σε μοναδικές τιμές στο τρέχον έντυπο προσφορών μας.
Μερίδες |
pancakes
|
- 80 gr μπρόκολο ωμό
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 150 gr γιαούρτι στραγγιστό 2% (ή μέτριων λιπαρών)
- 140 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80 gr φέτα
- 1 Αυγό
- Αλάτι και πιπέρι
- 40 ml ελαιόλαδο
- 70 gr ελληνικό γιαούρτι
- 15 gr φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
- 5 gr αλάτι
- 2,5 gr μαύρο πιπέρι
- 10 ml χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
Συστατικά
Για τα pancakes
Για τη σως γιαουρτιού
|
|
- Ανακατεύετε καλά τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Χτυπάτε σε ένα μπλέντερ ή μούλτι το μπρόκολο και το κρεμμυδάκι.
- Προσθέτετε το γιαούρτι, το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζετε.
- Ρίχνετε και τη φέτα και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα εύπλαστο μίγμα.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι, και ρίχνετε τις ποσότητες του μίγματος για τα pancakes σας (περίπου 1 και μισή κουταλιά της σούπας για το καθένα).
- Όταν είναι έτοιμα από τη μία πλευρά, τα γυρίζετε και τα αφήνετε για περίπου 1 λεπτό ακόμα για να ψηθούν.
- Σερβίρετε, είτε σε μια πιατέλα – πλατό με τη σως σε μπολ, είτε στα ατομικά πιάτα των παραγγελιών σας (4 με 5 pancakes).
Αν σας περισσέψει η ζύμη, μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο σας έως και 3 ημέρες. Για να την αραιώσετε την επόμενη ή την μεθεπόμενη ημέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο γάλα.