Καλοκαίρι και vegan πελάτες. Για τους περισσότερους επαγγελματίες της εστίασης μοιάζει με «σπαζοκεφαλιά». Ειδικά όσον αφορά το επιδόρπιο, όπου η συνταγή θα πρέπει να είναι δροσιστική, ενδιαφέρουσα στην εμφάνισή της και φυσικά, γευστική. Γι’ αυτό και φέρνουμε κοντά σας μια πρόταση που πληροί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις: Vegan τάρτα με lime και τριμμένη καρύδα. Μια συνταγή που γίνεται εύκολα, με απλές κινήσεις και υλικά τα οποία μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα EΝΑ Food C&C. Κυρίως, όμως, σε προνομιακές τιμές για όλους τους επαγγελματίες, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και με μια γρήγορη περιήγησή σας στο έντυπο μας.
Μερίδες |
ατομικές τάρτες
|
Συστατικά
- 225 gr κάσιους
- 160 gr αμύγδαλα ολόκληρα
- 35 gr φιστίκια Αιγίνης
- 8 gr αλάτι
- 270 ml κρέμα καρύδας έτοιμη
- 1 λεμόνι χυμό
- 1 lime χυμό
- 60 ml σιρόπι σφενδάμου
- 40 ml ελαιόλαδο
- 15 φέτες lime για σερβίρισμα
- φύλλα μέντας για σερβίρισμα
- 40 gr flakes καρύδας
- 8 έτοιμες βάσεις ατομικής τάρτας
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Τοποθετήστε τα κάσιους σε ένα μεγάλο μπολ. Καλύψτε τα με βραστό νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν για 4 ώρες περίπου.
- Λαδώστε ελαφρά οκτώ φόρμες για τάρτα 8 εκατοστών και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί.
- Τοποθετήστε τα αμύγδαλα, τα φιστίκια Αιγίνης, την τριμμένη καρύδα και το αλάτι στο multi και αλέστε τα ελαφρά. Μόλις δημιουργήσετε ένα ομοιογενές μίγμα, απλώστε το στις βάσεις ομοιόμορφα.
- Στη συνέχεια, τοποθετείστε το ταψί με τις τάρτες και το μίγμα στην κατάψυξη για να σταθεροποιηθεί.
- Στραγγίστε τα κάσιους και τοποθετήστε τα στο μπλέντερ μαζί με την κρέμα καρύδας, το χυμό λεμονιού, το χυμό lime, και τα 60 ml του σιροπιού σφενδάμου. Αλέστε μέχρι το μίγμα να γίνει πολύ λείο και κρεμώδες.
- Μοιράστε το μίγμα ομοιόμορφα στις τάρτες σας, και τοποθετείστε το ταψί σας στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
- Γαρνίρετε τις τάρτες με τις φέτες lime, τα flakes καρύδας και τα φύλλα της μέντας και σερβίρετε.