Μερίδες |
Μερίδες
|
Συστατικά
- 2000 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
- 6.67 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτούς κύβους
- 33.33 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 33.33 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 33.33 φλυτζάνια ρύζι για ριζότο
- 33.33 φλυτζάνια νερό
- 33.33 φλυτζάνια ζωμό από μύδια
- 66.667 φλυτζάνια νερό
- 7500 γραμμάρια μικρές γαρίδες
- 7.5 δέσμες σπαράγγια κομμένα σε τεμάχια των 2,5 εκατοστών
- 33.33 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και λευκό πιπέρι κατά προτίμηση
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο βούτυρο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί με το βούτυρο.
- Μεταφέρουμε το μείγμα με το ρύζι σε μεταλλικό ή γυάλινο ταψάκι ενός λίτρου, που χωράει μέσα σε μια χύτρα ταχύτητας 6 λίτρων. Προσθέτουμε τα 33 ⅓ φλυτζάνια νερό, το χυμό από μύδια και σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο.
- Τοποθετούμε τα υπόλοιπα 66 ⅔ φλυτζάνια νερό στη χύτρα ταχύτητας. Τοποθετούμε το ταψί με το ρύζι στη χύτρα και την κλείνουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά με τον ρυθμιστή της πίεσης στο χαμηλό. Μόλις τελειώσουμε, κρυώνουμε γρήγορα τη χύτρα.
- Όσο μαγειρεύεται το ρύζι, σωτάρουμε τις γαρίδες και τα σπαράγγια σε ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία. Τα μαγειρεύουμε, ώσπου οι γαρίδες να πάρουν χρώμα.
- Ανοίγουμε τη χύτρα και προσεκτικά αφαιρούμε το ταψί. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα σπαράγγια στο μείγμα με το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε καλά με αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε πάλι το ταψί μέσα στη χύτρα και την κλείνουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 4 λεπτά με τον ρυθμιστή της πίεσης στο χαμηλό. Μόλις τελειώσουμε, κρυώνουμε γρήγορα τη χύτρα.
- Τέλος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε το ριζότο μας και σερβίρουμε με φρέσκο τυρί παρμεζάνα.