Η ημέρα των ερωτευμένων, στις 14 Φεβρουαρίου, αποτελεί για πολλά ζευγάρια μια ευκαιρία για έξοδο, με τα περισσότερα να επιλέγουν εστιατόρια που ξέρουν ότι θα προσφέρουν γεύσεις και προτάσεις ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Όσο όμως καλή εντύπωση και να κάνει ένα ορεκτικό και ένα κυρίως πιάτο, ένα καλό γεύμα χρειάζεται να κλείσει με ένα αξέχαστο επιδόρπιο. Για το λόγο αυτό, σας προτείνουμε λαχταριστό μπράουνι με σμέουρα, μια γευστικότατη πρόταση που για να ετοιμαστεί απαιτεί λίγο χρόνο αλλά πολλή αγάπη!
Μερίδες |
|
Συστατικά
- 200 gr μαύρη σοκολάτα
- 200 gr ανάλατο βούτυρο
- 275 gr κρυσταλλική ζάχαρη
- 150 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 gr κακάο σε σκόνη
- 300 gr σμέουρα
- 3 αυγά μεγάλα
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180°C , στον αέρα και στρώνετε μια λαδόκολλα σε μια τετράγωνη φόρμα 23x23εκ.
- Προσθέτετε σε ένα κατσαρολάκι τη μαύρη σοκολάτα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν. Ανακατεύετε συχνά για να μην καεί η σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει για 10’.
- Προσθέστε τα αυγά, ένα - ένα κάθε φορά, το αλεύρι, και το κακάο, και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά. Τέλος, προσθέτετε τα 2/3 των σμέουρων και ανακατεύετε.
- Περιχύνετε το μίγμα στη φόρμα που έχετε προθερμάνει και πασπαλίζετε πάνω από τα κομματάκια σοκολάτας τα υπόλοιπα σμέουρα.
- Ψήνετε το μπράουνι στο φούρνο για 30-35’.
- Αφήνετε το μπράουνι να κρυώσει πλήρως, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε μαζί με φρέσκα σμέουρα.