Η Τσικνοπέμπτη αποτελεί μία κατεξοχήν ημέρα συνάντησης και εξωστρέφειας και φυσικά ημέρα κρεατοφαγίας. Οι φαν της Τσικνοπέμπτης ζητούν αυθεντικές και μεστές γεύσεις. Φροντίστε, λοιπόν, να περιποιηθείτε τους πελάτες σας είτε με γνώριμα, καλομαγειρεμένα πιάτα, είτε με πιάτα που διαθέτουν μια έξτρα γευστική πινελιά πέρα από τα συνηθισμένα. Εμείς έχουμε ετοιμάσει για σας μία αντίστοιχη πρόταση, η οποία μπορεί αδιαμφισβήτητα να πρωταγωνιστήσει στο μενού της ημέρας.
Μερίδες |
μερίδες
|
Συστατικά
Για την BBQ σως
- 160 gr ζάχαρη
- 160 ml ξύδι λευκό
- 400 ml χυμός πορτοκαλιού
- 440 gr κέτσαπ
- 10 gr πάπρικα καπνιστή
- 10 gr σκόρδο λιωμένο
- 20 ml ηλιέλαιο
- 50 gr μέλι
- 100 gr σόγια σως
- 40 gr Worcestershire σως
- Τabasco
Για τα παϊδάκια
- 1.5 kg παϊδάκια χοιρινά
- 3/4 κούπας μπάρμπεκιου σως
- 3 κ.σ. Μηλόξυδο
- 1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.σ αλάτι
- πιπέρι άφθονο
Συστατικά
Για την BBQ σως
Για τα παϊδάκια
|
|
Οδηγίες
Για την BBQ σως:
- Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να καραμελώσει.
- Έπειτα ρίχνετε σιγά-σιγά το ξύδι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, την κέτσαπ, την πάπρικα, το σκόρδο, το ηλιέλαιο και το μέλι και τα ανακατεύετε μέχρι να δέσουν.
- Προσθέτετε τη σόγια σως, το Tabasco, την Worcestershire σως και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για τα παϊδάκια:
- Σε ένα μεγάλο σκεύος βάζετε τη BBQ σως, το ξύδι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και την πάπρικα.
- Προσθέτετε τα παϊδάκια και φροντίζετε να καλυφθούν ομοιόμορφα από το μίγμα. Στη συνέχεια, τοποθετείτε το σκεύος στο ψυγείο για 6 ώρες ή ακόμη καλύτερα για όλο το βράδυ.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °C και τοποθετείτε τα παϊδάκια σε μια σχάρα μέσα στο ταψί.
- Ψήνετε για 10’, αλείφετε με τη BBQ σως, και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμη 10’, έπειτα αλείφετε ξανά. Τέλος, αφήνετε για άλλα 3-4’ στο grill μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια.
- Σερβίρετε τα παϊδάκια πάνω σε μια ξύλινη βάση με έξτρα BBQ σως στο πλάι.