Για τους επαγγελματίες της εστίασης η περίοδος της Σαρακοστής αποτελεί έναυσμα για περισσότερη δημιουργικότητα, καθώς στο μενού προστίθενται υλικά και γεύσεις που απαιτεί αυτό το σαρανταήμερο της νηστείας. Η κρεμώδης σούπα γλυκοπατάτας με γαρίδες είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και νόστιμο γεύμα, ιδανικό για όσους νηστεύουν ή είναι ακόλουθοι της χορτοφαγικής διατροφής καθώς δεν περιέχει τίποτα ζωικό. Οι γαρίδες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε πρωτεΐνη στο χορτοφαγικό αυτό πιάτο ενώ η γλυκοπατάτα αποτελεί μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α. Παράλληλα, η γεύση από τις πατάτες εξισορροπεί την αλμυρή γεύση της γαρίδας, δημιουργώντας μια μοναδική, γευστική εμπειρία.
Μερίδες |
|
Συστατικά
Για τη σούπα:
- 3 γλυκοπατάτες
- 300 gr γαρίδες καθαρισμένες μικρές
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 ½ φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
- 1/2 κ.σ. κάρυ
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- 1/2 κούπα μαϊντανό
- 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
- φύλλα μαϊντανού Λίγα
- 6 καλαμάκια για σουβλάκια
Συστατικά
Για τη σούπα:
Για το σερβίρισμα:
|
|
Οδηγίες
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
- Πλένετε και στεγνώνετε τις γλυκοπατάτες, τις τυλίγετε μία μία με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα και 20’ ή μέχρι να μαλακώσουν, ελέγχοντας τρυπώντας τες με ένα μαχαιράκι.
- Βγάζετε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο και τις ξεφλουδίζετε.
- Σε ένα τηγάνι βάζετε 1 κ.σ από το λάδι και σοτάρετε τις γαρίδες για 2-3’ από κάθε πλευρά. Αφαιρείτε τις γαρίδες από το τηγάνι.
- Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5’. Αφαιρείτε το κρεμμύδι από το τηγάνι.
- Χτυπάτε σε ένα μπλέντερ τις γλυκοπατάτες, το κρεμμύδι, τον ζωμό λαχανικών, το γάλα καρύδας, το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή.
- Τοποθετείτε το μίγμα - σούπα σε μια κατσαρόλα για να ζεσταθεί και το σερβίρετε σε μπολάκια, γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Περνάτε 5 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και τοποθετείτε ένα επάνω σε κάθε μπολάκι.