
Φρέσκο, ελαφρύ και εύκολο να ετοιμαστεί, αυτό το γλυκό λεμονιού με μύρτιλα αναμένεται να αγαπηθεί από τους πελάτες σας, καθώς τα μύρτιλα και το λεμόνι αλληλοσυμπληρώνονται πολύ καλά γευστικά. Αυτή η συνταγή απαιτεί τυρί μασκαρπόνε. Αν δεν έχετε τυρί μασκαρπόνε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρί κρέμα ως εναλλακτική λύση.
    | Μερίδες | 
             | 
                    
        
    Συστατικά
    
                
        Για τη συνολική γέμιση     
                - 2 φλιτζάνια κρέμα λεμόνι (Lemon Curd)
 - 200 gr τυρί μασκαρπόνε
 - 200 gr τυρί ρικότα
 - ½ λεμόνι (μόνο το χυμό)
 - ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
 - λίγα φρέσκα μύρτιλα
 
        Για την κρέμα λεμόνι    
                - 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού (από περίπου 4-5 λεμόνια)
 - ½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
 - 1 κ.σ ξύσμα λεμονιού (από περίπου 2 λεμόνια)
 - 2 αυγά
 - ½ φλιτζάνι βούτυρο κομμένο σε κύβους
 
            
 
        
    Συστατικά
     
                
        Για τη συνολική γέμιση      
                
 
        Για την κρέμα λεμόνι     
                
  | 
                                
             
     | 
                    
        
    Οδηγίες
    
                - Για την κρέμα λεμόνι: Σε έναν μεσαίου μεγέθους κατσαρολάκι, χτυπήστε μαζί τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
 - Τοποθετήστε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε το μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι.
 - Συνεχίστε το μαγείρεμα του μίγματος λεμονιού μέχρι να πήξει και να φτάσει σε κρεμώδη υφή. Αυτό συνήθως διαρκεί περίπου 5-8 λεπτά.
 - Αφού το μίγμα πήξει, αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
 - Προσθέστε τους κύβους βουτύρου στο μείγμα λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι το βούτυρο να λιώσει πλήρως και να ενσωματωθεί.
 - Σουρώστε την κρέμα λεμόνι για να επιτύχετε μια λεία υφή.
 - Αφήστε την κρέμα λεμόνι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια μεταφέρετε το σε ένα αεροστεγές δοχείο ή βαζάκι.
 - Τοποθετήστε τη κρέμα λεμόνι στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να παγώσει και να πήξει πριν το χρησιμοποιήσετε.
 - Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ρικότα, το μασκαρπόνε, τον φρέσκο χυμό λεμονιού και την άχνη ζάχαρη.
 - Χτυπήστε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν καλά και να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα.
 - Τοποθετήστε μια στρώση από την κρέμα τυριών, προσθέστε μια στρώση κρέμα λεμόνι σε ένα ψηλό ποτήρι και προσθέστε μια ακόμα στρώση τυριών.
 - Γαρνίρετε με τα φρέσκα μύρτιλα.