Είμαστε πεπεισμένοι ότι το τηγανητό χαλούμι είναι ένα από τα πιο νόστιμα και εθιστικά πιάτα στον κόσμο! Γι’ αυτό και καλοσωρίζουμε γαστρονομικά το 2024 με μια συνταγή με πρωταγωνιστή το πασίγνωστο τυρί από την Κύπρο, ιδανικό για τηγάνισμα καθώς δεν λιώνει όταν μαγειρεύεται και γίνεται υπέροχα τραγανό! Προσφέρετε στους πελάτες σας αυτά τα πεντανόστιμα μπαστουνάκια τυριού και αναμένετε να τα κάνουν αμέσως bestseller!
Μερίδες |
|
Συστατικά
Για τη σως
- 170 gr ελληνικό γιαούρτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Λίγο αλάτι
- Λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 λεμόνι το χυμό του
Για τα μπαστουνάκια
- 25 gr χαλούμι
- 75 gr αλεύρι
- 400 gr λάδι για το τηγάνισμα
- Λίγα φύλλα μαϊντανού
Συστατικά
Για τη σως
Για τα μπαστουνάκια
|
|
Οδηγίες
Για τη σως
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύτε το γιαούρτι, τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά,το λάδι, το χυμό λεμονιού και αφήνετε τη σως στην άκρη.
Για τα μπαστουνάκια
- Κόβετε το χαλούμι σε σχήμα παχιάς τηγανητής πατάτας -μπαστουνάκια.
- Ενώ το τυρί είναι ακόμα ελαφρώς υγρό ρίχνετε τα μπαστουνάκια στο αλεύρι.
- Καλύπτετε τη βάση μιας μικρής κατσαρόλας με το λάδι, με βάθος περίπου ενάμιση εκατοστού και ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτετε προσεκτικά περίπου τα μισά μπαστουνάκια τυριού στο καυτό λάδι και αφήνετε να ψηθούν για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Στη συνέχεια, σερβίρετε αμέσως μαζί με τη συνοδευτική σως γιαούρτι και στολίζετε τα μπαστουνάκια με τα φύλλα μαϊντανού.
Συνταγή σημειώσεις
Αν το χαλούμι δεν είναι πολύ υγρό όταν το βγάλετε από τη συσκευασία (διαφορετικές μάρκες έχουν περισσότερη ή λιγότερη άρμη ή και καθόλου), χρησιμοποιήστε λίγο γάλα. Απλά βουτήξτε τα μπαστουνάκια τυριού πριν τα κυλήσετε στο αλεύρι.