3 τρόποι για να οργανώσετε επιχείρηση και προσωπικό με εσωτερικό δίκτυο επικοινωνίας

3 τρόποι για να οργανώσετε επιχείρηση και προσωπικό με εσωτερικό δίκτυο επικοινωνίας | Ena Blog
3 τρόποι για να οργανώσετε επιχείρηση και προσωπικό με εσωτερικό δίκτυο επικοινωνίας | Ena Blog

Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων στον κόσμο έχει υιοθετήσει τη λύση του εσωτερικού δικτύου διασύνδεσης, του λεγόμενου intranet, μέσω του οποίου επικοινωνούν ηλεκτρονικά οι εργαζόμενοι με τη διοίκηση αλλά και μεταξύ τους. Ο στόχος του είναι η βελτίωση της οργάνωσης και της συνεργασίας, η επιτάχυνση των διαδικασιών εκτέλεσης ενός έργου, η αύξηση της αποδοτικότητας και φυσικά της αποτελεσματικότητας όλων εντός του επαγγελματικού ωραρίου.  

Συνήθως είναι μια εξειδικευμένη πλατφόρμα ή ένας ιστότοπος με πρόσβαση μόνο από το δυναμικό της επιχείρησης. Εκεί, φιλοξενούνται ημερολόγια, διαδικασίες, κανονισμοί, οδηγίες, επιχειρηματικά πλάνα, οικονομικές αναφορές, εκπαιδευτικές ενημερώσεις, παρουσιάσεις, πληροφορίες για ανταγωνισμό, θέματα ανθρώπινου δυναμικού, εργαλεία εργασίας, δελτία τύπου, έγγραφα σχετικά με την πρόοδο των έργων, ακόμα και νέα σχετικά με τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται η επιχείρηση.  

Αν αυτό σας ακούγεται προνόμιο μόνο για πολυεθνικές, δείτε πως μπορείτε να αποκτήσετε κι εσείς intranet προσαρμοσμένο στις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης, απλά και οικονομικά. 

 

Αποκτήστε μια πλατφόρμα intranet κατάλληλη για την επιχείρησή σας 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές εξειδικευμένες intranet πλατφόρμες από παρόχους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ για τη δημιουργία ενός εσωτερικού site περιορισμένης πρόσβασης μπορεί να σας βοηθήσει ακόμα και ο IT συνεργάτης σας.

Αυτό που είναι σημαντικό από την πλευρά σας είναι να χαρτογραφήσετε τις ανάγκες σας.

Βασικές παράμετροι είναι ο αριθμός του προσωπικού σας, ο χαρακτήρας της επιχείρησής σας αλλά και ο όγκος των αρχείων που μοιράζεστε με το προσωπικό σας. Η καταμέτρηση με ακρίβεια των αναγκών και των επαγγελματικών σας συνηθειών θα συμβάλει, ώστε πέρα από την πιο οικονομική λύση να καταλήξετε και στην πιο κατάλληλη και αποδοτική επιλογή για εσάς. 

 

Εμπιστευτείτε τις δυνατότητες που σας παρέχουν τα social media

Ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας, μπορείτε να διαμορφώσετε το δικό σας mini intranet με τις δυνατότητες που σας δίνουν κάποια από τα υπάρχοντα κοινωνικά δίκτυα. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ιδιωτική κοινότητα στο Facebook, στην οποία θα προσκαλέσετε σαν μέλη τους εργαζομένους σας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να ανταλλάσσετε πληροφορίες χρήσιμες για την εργασιακή σας καθημερινότητα, ενώ θα τους δώσετε την ευκαιρία να επικοινωνούν άμεσα ακόμα και εάν βρίσκονται μακριά ο ένας από τον άλλο, ώστε να μπορούν να συνεννοηθούν για την πρόοδο της καθημερινής δουλειάς ή του έργου που έχουν αναλάβει. Αν από την άλλη αναζητάτε παρόμοιες λύσεις μεγαλύτερης ασφάλειας, αλλά σε πιο οικεία μορφή, εξειδικευμένες εταιρείες ηλεκτρονικών υπηρεσιών μπορούν να διαμορφώσουν με το σχετικό κόστος, τη δική σας σελίδα στις πλατφόρμες που διαθέτουν. 

 

Κοινός αποθηκευτικός χώρος, η πιο άνετη και οικονομική λύση

Όλες οι πλατφόρμες ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, μας παρέχουν σήμερα χώρους αποθήκευσης σε περιβάλλον νέφους (Cloud). Έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κοινόχρηστο αποθηκευτικό χώρο, στον οποίο μπορούμε να παραχωρήσουμε δικαιώματα πρόσβασης στο προσωπικό μας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να αποκτήσουμε το δικό μας intranet για να εξυπηρετήσει μια επιχείρηση μικρού αριθμού προσωπικού, χωρίς επιπλέον κόστος για συγκεκριμένη χωρητικότητα. Εκεί, μπορούμε να αποθηκεύσουμε αρχεία που ενδιαφέρουν όλους, ακόμα και αρχεία που δουλεύονται από περισσότερους από ένα ανθρώπους, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη παρακολούθησή τους και την πιο γρήγορη διαδικασία ολοκλήρωσής τους.