3 ιδέες για να δώσετε εορταστική πινελιά στο brunch του ξενοδοχείου σας

3 ιδέες για να δώσετε εορταστική πινελιά στο brunch του ξενοδοχείου σας | ENA Blog
3 ιδέες για να δώσετε εορταστική πινελιά στο brunch του ξενοδοχείου σας | ENA Blog

H εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς συνεπάγεται πολλές εξόδους για τους καταναλωτές και φυσικά ακόμα μεγαλύτερες ευκαιρίες για το σύνολο των επιχειρήσεων για βελτίωση των υπηρεσιών τους και κυρίως της κερδοφορίας τους. Ειδικά για τα ξενοδοχεία και τους επαγγελματίες της φιλοξενίας, κάθε ώρα και ημέρα των διακοπών είναι κατάλληλη για να προσφέρουν εορταστικές ιδέες στους επισκέπτες τους που αγαπούν τα Χριστούγεννα. Στο πλαίσιο αυτό, σας παρουσιάζουμε 3 προτάσεις που μπορούν να προσφέρουν χριστουγεννιάτικες πινελιές στο brunch του ξενοδοχείου σας, ώστε να γίνει ανάρπαστο τόσο από τους ανθρώπους που φιλοξενείτε όσο και από τους εκατοντάδες περαστικούς που αναζητούν ένα ξεχωριστό γευστικό διάλειμμα στις εξορμήσεις τους για βόλτα ή για γιορτινές αγορές. 

Τηγανίτες (pancakes) με μαρμελάδα από φράουλα και άγρια μύρτιλα

Όλοι αγαπούν τις τηγανίτες και αυτές οι αφράτες και ελαφριές τηγανίτες συνδυασμένες με μαρμελάδα από φράουλα και άγρια μύρτιλα είναι το τέλειο χριστουγεννιάτικο πρωινό.

Μερίδες 6 

Υλικά 

140gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

130ml γάλα

1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο

2 κ.σ.  λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το μαγείρεμα

1 συσκευασία μαρμελάδα Άγρια Μύρτιλα 

1 συσκευασία μαρμελάδα Φράουλα

Οδηγίες

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάτε ελαφρά μαζί το γάλα και το αυγό και μετά χτυπάτε το λιωμένο βούτυρο.
  2. Ρίχνετε το μίγμα του γάλακτος στο μίγμα με το αλεύρι και με ένα πιρούνι χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα λείο χυλό και ύστερα αφήνετε το μίγμα να σταθεί για λίγα λεπτά.
  3. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε λίγο βούτυρο. Όταν λιώσει, προσθέτετε μια κουτάλα ζύμη (ή δύο αν το τηγάνι σας είναι αρκετά μεγάλο για να ψήσετε δύο τηγανίτες ταυτόχρονα).
  4. Περιμένετε έως ότου το πάνω μέρος της τηγανίτας να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, στη συνέχεια αναποδογυρίζετε την τηγανίτα και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές. Επαναλάβετε μέχρι να εξαντληθεί όλη η ζύμη.
  5. Τοποθετείτε τις τηγανίτες τη μια πάνω στην άλλη και περιχύνετε με μαρμελάδα φράουλα και μαρμελάδα από άγρια μύρτιλα. Σερβίρετε με έξτρα μαρμελάδα στο πλάι.

Ομελέτα με μυρωδικά και καπνιστό σολωμό:

 Η γοητεία της ομελέτας συναντά την ιδιαίτερα ραφιναρισμένη γεύση του καπνιστού σολωμού και δίνει στο brunch σας την ξεχωριστή και εκλεπτυσμένη αίσθηση που ζητούν οι μέρες των γιορτών. 

Μερίδες 4

Υλικά

  • 5 αυγά
  • 90ml φρέσκο γάλα
  • 30gr βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 30gr άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 30gr μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 60gr οποιοδήποτε σκληρό τυρί, τριμμένο
  • 5-6 φέτες σολωμό, καπνιστό
  • μισό αβοκάντο, κομμένο σε φέτες 
  • χυμό λεμονιού, λίγες σταγόνες
  • 30ml ελαιόλαδο

Οδηγίες 

  1. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα, το τυρί και το αλάτι και στο τέλος προσθέτετε και τα μυρωδικά. 
  2. Σε ένα πλατύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το μίγμα με τα αυγά και ψήνετε την ομελέτα για περίπου πέντε λεπτά από κάθε πλευρά. 
  3. Τοποθετείτε την ομελέτα διπλωμένη στο πιάτο και προσθέτετε τις φέτες του σολωμού και του αβοκάντο. Ολοκληρώνετε το πιάτο με μερικές σταγόνες λεμόνι, λίγο πιπέρι και αλάτι και είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

Κέικ κάστανο με γλάσο σοκολάτας:

Ένα τέλειο συνταίριασμα της σοκολάτας με τα επετειακά κάστανα και τα πεντανόστιμα και θρεπτικά φουντούκια, συνάδουν σε μια ιδιαίτερη εκδοχή του κέικ με γλάσο που έχει την τιμητική του και συνθέτουν μια πρόταση που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη. 

Μερίδες: 1 κέικ 

  • 160gr βούτυρο
  • 100gr ζάχαρη άχνη
  • 50gr ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αυγά
  • 150gr φαρίνα 

Για τη γέμιση 

  • 90gr κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 90gr φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 40gr κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια 
  • 3 μαρόν γλασέ, ψιλοκομμένα

Για το γλάσο

  • 150gr  κουβερτούρα 
  • 100gr σοκολάτα γάλακτος 
  • 250ml κρέμα γάλακτος

Για το γαρνίρισμα 

  • φουντούκια ψίχα, τριμμένη

Οδηγίες 

  1. Μουσκεύετε μερικές ώρες τα μαρόν γλασέ στο ρούμι και τα στραγγίζετε. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C. Ανακατεύετε τη φαρίνα με τα βρασμένα κάστανα, τα φουντούκια και τα 3 μαρόν γλασέ.
  2. Χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη (μαζί άχνη και κρυσταλλική) για μερικά λεπτά. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε σε δόσεις το μίγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας με σπάτουλα.
  3. Σκεπάζετε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και τη γεμίζετε με το μίγμα κατά τα 2/3. Προσθέτετε κομματάκια από την σκούρα κουβερτούρα κα ψήνετε το κέικ στον φούρνο για 50΄περίπου. Αφαιρείτε από τη φωτιά και όταν το κέικ κρυώσει ελαφρά, το αναποδογυρίζετε σε σχάρα και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  4. Για να ετοιμάσετε το γλάσο, ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Την ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς και να έχετε ένα λείο παχύρευστο μίγμα. Όταν κρυώσει βάζετε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
  5. Πριν χρησιμοποιήσετε το γλάσο, το χτυπάτε ζωηρά με αυγοδάρτη. Περιχύνετε το κέικ με το γλάσο, και πασπαλίζετε την επιφάνειά του με τα τριμμένα φουντούκια.

Αυτές, λοιπόν είναι κάποιες ιδέες για τα πιάτα και τις προτάσεις που μπορείτε να σχεδιάσετε και να προσφέρετε στους πελάτες σας για τη φετινή εορταστική περίοδο. Ακόμα περισσότερες εμπνεύσεις, όχι μόνο για το brunch αλλά και για κάθε στιγμή, από το πρωινό έως και τη λαμπερή βραδιά του ρεβεγιόν, μπορείτε να αντλήσετε από το #askΕΝΑ blog μας. Και για κάθε συνταγή σας, από την πιο απλή έως την πιο επιτηδευμένη, μην ξεχνάτε ότι τα καταστήματα της αλυσίδας ΕΝΑ Food C&C είναι πάντα δίπλα σας, με μια ευρεία γκάμα για όλα τα υλικά και τα προϊόντα που θα χρειαστείτε σε τιμές ειδικά σχεδιασμένες για τους επαγγελματίες. Κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε και με μια σύντομη επίσκεψή σας, τόσο στην ενότητα με τις προσφορές μας, όσο και στο 15νθήμερο έντυπο μας και τον κατάλογο με τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που διαθέτουμε.