6 ιδέες ανοιξιάτικης διακόσμησης για την επιχείρησή σας

6 ιδέες ανοιξιάτικης διακόσμησης για την επιχείρησή σας | Ena Blog
6 ιδέες ανοιξιάτικης διακόσμησης για την επιχείρησή σας | Ena Blog

Ο Μάρτιος φέρνει μαζί του τα πρώτα αρώματα της άνοιξης και αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να ανανεωθείτε! Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να ξεκινήσετε με μερικές απλές αλλαγές στη διακόσμηση της επιχείρησής σας;

Σε αυτό το άρθρο σας προτείνουμε 6 ιδέες για να καλωσορίσετε τη νέα εποχή και να ενθουσιάσετε τους πελάτες σας!

#1: Διακοσμήστε τους τοίχους σας με τυπογραφίες και έργα τέχνης

Οι τυπογραφίες με εντυπωσιακά γραφικά, διαγράμματα και καλλιγραφίες είναι ένας ωραίος τρόπος να “ντύσετε” τους τοίχους της επιχείρησής σας, ενώ παράλληλα μπορείτε να διαφημίσετε τις προσφορές και τα προϊόντα σας. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαυροπίνακες όπου θα γράφετε με κιμωλία τις προσφορές της ημέρας ή κάποιο δημιουργικό μήνυμα (quote).

Μια καλή ιδέα είναι, επίσης, να προσεγγίσετε καλλιτέχνες από την περιοχή σας, οι οποίοι μπορούν να εκθέτουν τα έργα τους στην επιχείρησή σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα συνδεθείτε περισσότερο με την κοινότητά σας και θα προσελκύσετε περισσότερους πελάτες.

#2: Βάλτε χρώματα (πολλά!)

Οι περισσότεροι πελάτες σας χρησιμοποιούν τα διαδικτυακά κανάλια, όπως το Instagram, και επιλέγουν να επισκέπτονται ιδιαίτερα μέρη με δημιουργική διακόσμηση ώστε να μοιράζονται εντυπωσιακές φωτογραφίες με τους φίλους τους. Δώστε τους, λοιπόν, έναν παραπάνω λόγο να έρθουν στην επιχείρησή σας, επιλέγοντας μια πλούσια παλέτα χρωμάτων για την διακόσμηση του χώρου σας.

Τοποθετήστε πολύχρωμα μαξιλάρια στα καθίσματα, γλάστρες και βαζάκια με λουλούδια στα τραπέζια και φορέστε στολές εργασίας με έντονα, χαρούμενα χρώματα όπως πορτοκαλί, γαλάζιο και κόκκινο.

#3: Δώστε έμφαση στο πράσινο

Διακοσμήστε το χώρο σας με φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Μπορείτε να επιλέξετε ορχιδέες και φιλόδενδρα για το εσωτερικό, ενώ για τον εξωτερικό σας χώρο προτιμήστε βιολέτες και βουκαμβίλιες.

Τα φυτά και τα λουλούδια θα δώσουν στην επιχείρησή σας μια αίσθηση φρεσκάδας και χαλαρότητας, ενώ θα κεντρίσουν την προσοχή των πελατών σας.

#4: Επιλέξτε ένα θέμα διακόσμησης

Οι επιχειρήσεις που επιλέγουν μια θεματική διακόσμηση είναι πολύ δημοφιλείς στους καταναλωτές. Επιλέξτε ένα θέμα που να ταιριάζει με τον χαρακτήρα, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της επιχείρησης σας.

Για παράδειγμα, αν έχετε εστιατόριο και στο μενού σας κυριαρχεί το κρέας, μπορείτε να επιλέξετε μια διακόσμηση που θα αντανακλά αυτό, όπως poster με τα κορυφαία πιάτα σας ή και διασκεδαστικά γραφικά με θέμα το κρέας.

#5: Επενδύστε σε αναπαυτικά καθίσματα και τραπέζια

Μπορείτε να επιλέξετε μεγάλους πάγκους με ενιαία καθίσματα (παγκάκια), δερμάτινες καρέκλες και σκαμπό ή μαλακές πολυθρόνες και μεγάλα στρογγυλά τραπέζια για πολλά άτομα.

Το σημαντικό είναι ο χώρος σας να έχει μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα που θα δίνει την αίσθηση χαλαρότητας και ανάπαυσης, ώστε οι πελάτες σας να θέλουν να έρθουν και να μείνουν!

#6: Φωτίστε το χώρο σας

Είτε επιλέξετε έναν ήπιο φωτισμό για να δημιουργήσετε μια πιο ρομαντική ατμόσφαιρα είτε έντονο φωτισμό για να ενθαρρύνετε τις συνομιλίες μεταξύ των πελατών σας, τα φώτα είναι καθοριστικά για τον χώρο σας.

Μπορείτε να βρείτε δημιουργικά φωτιστικά όπως κρεμαστές σειρές με στρογγυλές λάμπες-βολβούς, κλασικές απλίκες για τους τοίχους ή φωτιστικά οροφής βιομηχανικού στυλ.