Bleisure, η νέα τάση στον τουρισμό

Bleisure, η νέα τάση στον τουρισμό | ENA Blog
Bleisure, η νέα τάση στον τουρισμό | ENA Blog

Η τεχνολογία έχει θολώσει τα όρια μεταξύ εργασίας και διασκέδασης, επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, καριέρας και χρόνου ανάπαυσης. Καθώς οι γραμμές μεταξύ εργασίας και ζωής θολώνουν, θολώνουν επίσης και οι διακρίσεις μεταξύ επαγγελματικών και προσωπικών ταξιδιών. Σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότερο από ένας στους τρεις επαγγελματίες ταξιδιώτες θα προσθέσει ένα στοιχείο αναψυχής τουλάχιστον σε ένα από τα επαγγελματικά του ταξίδια. Ο συνδυασμός επαγγελματικού ταξιδιού και αναψυχής, γνωστός ως “bleisure travel”, είναι ένα από τα αναδυόμενα κονσεπτ στον κλάδο του Τουρισμού και της Φιλοξενίας. Η αύξηση της δημοτικότητάς του σημαίνει ότι πλέον δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στις ανάγκες του επαγγελματία ταξιδιώτη που επιθυμεί να απολαύσει χρόνο για αναψυχή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε περισσότερα για το τι ακριβώς είναι το bleisure travel και τι αναζητά ο μέσος ταξιδιώτης bleisure. Ο κλάδος της Φιλοξενίας μπορεί να προσαρμοστεί και να επωφεληθεί από αυτή τη τάση προσφέροντας νέες υπηρεσίες και ανέσεις που διευκολύνουν τους ταξιδιώτες να περάσουν από τη δουλειά στη διασκέδαση ή και το αντίθετο.

Ποιος είναι ο ταξιδιώτης bleisure;

Είναι ο ταξιδιώτης που έχει μια συνεχή επιθυμία για ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Η τάση ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και έχει κερδίσει δημοτικότητα λόγω της αύξησης της απομακρυσμένης εργασίας και των ευέλικτων ωραρίων, διευκολύνοντας τα άτομα να επεκτείνουν τα επαγγελματικά τους ταξίδια και για αναψυχή. Οι ταξιδιώτες bleisure είναι συνήθως επαγγελματίες που έχουν την ευελιξία να συνδυάζουν τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις με την ευχαρίστηση και αναζητούν ξενοδοχεία και προορισμούς που εξυπηρετούν και τα δύο. Ταξιδεύουν πιο συχνά, καθιστώντας τους ένα μοναδικό κοινό για τον κλάδο της φιλοξενίας. Οι ταξιδιώτες bleisure εκτιμούν το να ανακαλύπτουν την τοπική κουλτούρα και να δοκιμάζουν νέες εμπειρίες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους. Για τους ψηφιακούς νομάδες κορυφαίες προτεραιότητες αποτελούν η γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο, τα άνετα καθίσματα, ο ήσυχος χώρος και η δυνατότητα χρήσης εκτυπωτή. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες παραμένουν στο ίδιο μέρος τόσο για τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις όσο και για το κομμάτι αναψυχής των ταξιδιών τους. Αυτό σημαίνει ότι τα ξενοδοχεία που παραδοσιακά συνδέονται με επαγγελματίες ταξιδιώτες έχουν μια νέα ευκαιρία να επιδείξουν και υπηρεσίες αναψυχής, να προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες και να δημιουργήσουν πιστούς επισκέπτες. Αυτά τα ξενοδοχεία μπορούν να προσελκύσουν τους επισκέπτες τους με πακέτα εκδρομών και προσχεδιασμένες εξορμήσεις, καθώς και με ανέσεις και υπηρεσίες προσαρμοσμένες στην οικογένεια ή και τους συνεργάτες που τους συνοδεύουν. Το ίδιο ισχύει και για τα καταλύματα αναψυχής που μπορούν να συμπεριλάβουν εγκαταστάσεις προσαρμοσένες για τους επαγγελματίες. Είναι ζωτικής σημασίας να διαδώσετε το μήνυμα για τις προσφορές bleisure από την αρχή της διαδικασίας κράτησης δωματίου. Φροντίστε επίσης να εξυπηρετείτε όλους τους τύπους πελατών όλη την εβδομάδα και να είστε έτοιμοι να παρέχετε εξατομικευμένες υπηρεσίες και συστάσεις, ανεξάρτητα από την ημέρα. Μην θεωρήσετε πως το ταξίδι αναψυχής θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο. 

Το μυστικό για να προσελκύσετε επαγγελματίες ταξιδιώτες και ανθρώπους που αναζητούν αναψυχή

Η προσέλκυση αυτού του τύπου επισκεπτών απαιτεί μια διαφορετική προσέγγιση από εκείνη των ανθρώπων που ταξιδεύουν για αναψυχή ή μόνο για επαγγελματικούς λόγους. Για να σας βοηθήσουμε να αναβαθμίσετε τις προσφορές σας και να προσελκύσετε ταξιδιώτες που συνδυάζουν επαγγελματικές υποχρεώσεις και αναψυχή, έχουμε συγκεντρώσει τις παρακάτω συμβουλές:

  • Παρέχετε ευέλικτες επιλογές check-in/check-out για μέγιστη ευκολία

Ένα από τα κορυφαία προτερήματα για τους ταξιδιώτες που συνδυάζουν επαγγελματικές υποχρεώσεις και αναψυχή είναι η δυνατότητα να έχουν έλεγχο του προγράμματός τους και η προσφορά ευέλικτων χρόνων check-in και check-out μπορεί να κάνει γι’ αυτούς τη διαφορά. Επιτρέποντας στους επισκέπτες να επιλέξουν τις προτιμώμενες ώρες τους, μπορείτε να αυξήσετε την ικανοποίησή τους και να καταστήσετε την εμπειρία τους πιο βολική. 

  •  Δημιουργήστε άνετους χώρους εργασίας με άριστο διαδίκτυο

Οι ταξιδιώτες bleisure χρειάζονται ήσυχους χώρους εργασίας για να παραμείνουν παραγωγικοί κατά τη διάρκεια της παραμονής τους. Για να ικανοποιήσετε αυτήν την ανάγκη, η προσφορά άνετων χώρων εργασίας με γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο, άνετων καθισμάτων και με πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να τους προσελκύσει στο ξενοδοχείο σας.

  • Βελτιώστε την παραγωγικότητα με τεχνική υποστήριξη και υπηρεσίες ενοικίασης

Η αποτελεσματικότητα είναι ζωτικής σημασίας για τους ψηφιακούς νομάδες. Βεβαιωθείτε ότι τα δωμάτια διαθέτουν άνετα γραφεία εργασίας και καρέκλες. Εάν προσφέρετε κοινόχρηστους χώρους εργασίας, εξοπλίστε τους με οθόνες και φυσικά μπρίζες. Φροντίστε να παρέχετε συνεχώς καφέ κοντά στον χώρο εργασίας.

  •  Εντυπωσιάστε με μια ποικιλία επιλογών φαγητού και ποτού

Οι ταξιδιώτες που συνδυάζουν επαγγελματικές υποχρεώσεις και αναψυχή, συχνά επιθυμούν να ζήσουν την τοπική κουλτούρα και να δοκιμάσουν νέες κουζίνες. Μια προσεκτικά σχεδιασμένη εμπειρία φαγητού και ποτού, συμπεριλαμβανομένης της τοπικής κουζίνας, μπορεί να τους ελκύσει και να προσθέσει αξία στη διαμονή τους.

  • Ανταμείψτε τόσο τα επαγγελματικά όσο και τα ταξίδια αναψυχής με ένα πρόγραμμα πιστότητας

Ένα πρόγραμμα πιστότητας που ανταμείβει εκείνους που ταξιδεύουν τόσο για επαγγελματικούς λόγους  όσο και για  λόγους αναψυχής,  μπορεί να αυξήσει το ποσοστό επιστροφής των πελατών σας.

  • Τονίστε τις ανέσεις φιλικές προς τους ταξιδιώτες που συνδυάζουν επαγγελματικές υποχρεώσεις και αναψυχή στο υλικό προώθησής σας

Βεβαιωθείτε ότι τονίζετε τις ανέσεις και τις παροχές που είναι προσαρμοσμένες στους ταξιδιώτες που συνδυάζουν τα επαγγελματικά τους συμφέροντα και την αναψυχή, στις διαδικτυακές καταχωρίσεις και το υλικό προώθησής σας. Συμπεριλάβετε στις φωτογραφίες, δωμάτιο με γραφείο ή τις αίθουσες που μπορούν να εργαστούν, τονίστε το γρήγορο WiFi,  και τους ευέλικτους χρόνους άφιξης και αναχώρησης.

  • Ακούστε αυτό που λένε οι επισκέπτες σας

Χρησιμοποιήστε μετά τη διαμονή ερωτηματολόγια για να συλλέξετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Εξατομικεύστε το ερωτηματολόγιο σας και τις ερωτήσεις για να λάβετε τα δεδομένα που χρειάζεστε. Οι παρατηρήσεις τους θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την εμπειρία των επισκεπτών και άλλοι ταξιδιώτες θα είναι πιο πρόθυμοι να κλείσουν την επόμενη διαμονή τους μαζί σας.