Ιδέες για ελκυστικό χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο στα social media

Ιδέες για ελκυστικό χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο στα social media | ENA Blog
Ιδέες για ελκυστικό χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο στα social media | ENA Blog

Τα Χριστούγεννα, είναι μια μαγική περίοδος για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης μια πολύ επικερδής περίοδος για τις επιχειρήσεις, ειδικά για τα εστιατόρια και τα καφέ-μπαρ, καθώς μεγάλη μερίδα των καταναλωτών αναμένεται να τα επισκεφτούν για να γιορτάσουν, να συναντήσουν φίλους και να απολαύσουν τα χριστουγεννιάτικα μενού.

Ακολουθούν μερικές ευφάνταστες ιδέες περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θα βοηθήσουν όλους εσάς που ανήκετε στο χώρο της εστίασης, να ενισχύσετε τις προωθητικές ενέργειες της επιχείρησής σαςε εορταστική διάθεση και να επικοινωνήσετε στους υποψήφιους πελάτες σας όλα όσα έχετε να προσφέρετε.


Αναρτήστε Χριστουγεννιάτικες Συνταγές

Κατα τη περίοδο των γιορτών οι αναζητήσεις στο Google για συνταγές φαγητού και ποτών εκτοξεύονται στα ύψη. Μεγάλος αριθμός επισκεπτών θα αναζητήσει ιστοσελίδες μαγειρικής κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έτους. Εκμεταλλευτείτε αυτή την τάση και μοιραστείτε μερικές ενδιαφέρουσες συνταγές για τις χριστουγεννιάτικες συγκεντρώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα πιάτα δεν είναι απαραίτητο να είναι αυτά που σερβίρετε στο μενού σας, ωστόσο φροντίστε να ευθυγραμμίσετε τις συνταγές με την κουλτούρα του εστιατορίου σας. Για παράδειγμα, αν είστε ένα εστιατόριο με μεξικάνικο φαγητό, μπορείτε να μοιραστείτε μερικές συνταγές που συνηθίζονται τα Χριστούγεννα στις λατινογενείς χώρες ή αν ειδικεύεστε στα επιδόρπια, δώστε μια λαχταριστή συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα ή κέικ, συνοδευόμενη από μερικές μοναδικές συμβουλές ψησίματος. Προσφέρετε επίσης ζεστά ροφήματα και κοκτέιλ δίνοντάς τους χριστουγεννιάτικη πινελιά και φροντίστε να απαθανατίσετε την όμορφη δημιουργία σας σε μια εντυπωσιακή φωτογραφία που θα κάνει τους χρήστες που θα την δουν να θέλουν να σας επισκεφτούν.

Ζητήστε Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας επιτρέπουν να έχετε διαδραστικότητα με το πελατειακό κοινό σας και να αναπτύσσετε σχέσεις  μαζί του. Αλληλεπιδράστε, λοιπόν,  με τους πελάτες σας, ζητώντας τους να μοιραστούν τις πιο διασκεδαστικές ή αστείες  χριστουγεννιάτικες ιστορίες που έχουν βιώσει. Με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνετε τη δημιουργία μιας κοινότητας, καθώς οι πελάτες δεν θα αλληλεπιδρούν μόνο μαζί σας αλλά και μεταξύ τους. Επιλέξτε ως νικητή την ιστορία που έχει λάβει τις περισσότερες αντιδράσεις και προσφέρετε συναρπαστικά βραβεία, όπως ένα δωρεάν γλυκό ή εκπτώσεις στα κοκτέιλ. Ανταμείψτε με μια μικρή έκπτωση όσους συμμετείχαν, προωθώντας τόσο τη φιλοξενία και τη κουλτούρα του εστιατορίου σας όσο και τις χριστουγεννιάτικες προσφορές σας.

Προωθήστε τις προσφορές των διακοπών

Οι γιορτές είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να δοκιμάσετε να προσθέσετε κάτι νέο στον κατάλογό σας, προσφέροντας αποκλειστικά νέες επιλογές στο μενού σας. Κατά τη διάρκεια των διακοπών πολλοί άνθρωποι ψάχνουν για όμορφα μέρη να επισκεφτούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Κάποιοι άλλοι προτιμούν να μαγειρέψουν στο σπίτι με τις οικογένειές τους. Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζονται έναν λόγο παραπάνω για να επιλέξουν να επισκεφτούν το δικό σας εστιατόριο ή μπαρ. Το να προσφέρετε μόνο τα συνηθισμένα πιάτα και ποτά δεν θα προσελκύσει τους πελάτες σας, αλλά αν ετοιμάσετε κάτι διαφορετικό και συναρπαστικό, αυτό είναι σίγουρο ότι θα τραβήξει την προσοχή τους. Χρησιμοποιήστε τις σελίδες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσετε εκτενώς τις εορταστικές προσφορές και βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετή ποικιλία στο μενού κατά την περίοδο των γιορτών.


Μην ανεβάζετε μόνο φωτογραφίες του τελικού προϊόντος. Πηγαίνετε στην κουζίνα ή πίσω από το μπαρ και τραβήξτε μερικές φωτογραφίες ή γρήγορα βίντεο με την ομάδα σας να προετοιμάζει τα υλικά. Δεν είναι μόνο αυθεντικό περιεχόμενο, αλλά δείχνει στους πελάτες σας πόση αγάπη και φροντίδα υπάρχει για το φαγητό και τα ποτά στην επιχείρησή σας.
Αν δεν έχετε κάποια εποχιακή προσφορά και θέλετε να αναβαθμίσετε τις αναρτήσεις σας για τις γιορτές, δοκιμάστε να συμπεριλάβετε στις φωτογραφίες των συνηθισμένων φαγητών/ποτών σας ένα μικρό, ειδικό για τις γιορτές, σκηνικό. Τοποθετήστε ένα από τα ήδη υπάρχοντα στολίδια στο εστιατόριό σας κοντά στο πιάτο και μεταμορφώστε το σε μια χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

Αναρτήστε την διακόσμηση του χώρου σας

Για να δημιουργήσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα, δεν αρκεί μόνο ένα εποχιακό μενού. Προσθέστε περισσότερο χριστουγεννιάτικο χρώμα στο εστιατόριό σας με μια λιτή, αλλά όμορφη διακόσμηση. Το Pinterest είναι γεμάτο με εξαιρετικές δημιουργίες για έμπνευση, οπότε ρίξτε μια ματιά αν χρειάζεστε δημιουργικές και αισθητικά όμορφες ιδέες. Σίγουρα χρειάζεστε φώτα, στεφάνια, πουρνάρια, γιρλάντες και φυσικά, ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Φροντίστε για το στρώσιμο του τραπεζιού χρησιμοποιώντας κεντρικά στοιχεία όπως αρωματικά κεριά, ρουστίκ κουκουνάρια και κλαδιά αειθαλών δέντρων. Ίσως θελήσετε να προσθέσετε εξωτερικούς διακοσμητικούς στολισμούς, όπως γιρλάντες και ηλιακά φωτιστικά στα δέντρα, διακοσμητικά φουσκωτά εξωτερικού χώρου (όπως χιονάνθρωπος, τάρανδος, Άγιος Βασίλης κ.λπ.). Φροντίστε να φωτογραφίσετε κάθε όμορφη στολισμένη γωνιά του χώρου σας και να την αναρτήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτετε, δημιουργώντας στους χρήστες την επιθυμία να σας επισκεφτούν και να ζήσουν αυτή τη μαγική ατμόσφαιρα που έχετε δημιουργήσει.