Ποιες είναι οι φετινές τάσεις στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Ποιες είναι οι φετινές τάσεις στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση | Ena Blog
Ποιες είναι οι φετινές τάσεις στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση | Ena Blog

Μπήκαμε στον μήνα που ξεκινούν οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί για τις επιχειρήσεις και αυτό μας ενέπνευσε να ρίξουμε μια ματιά στις φετινές τάσεις. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε 4 προτάσεις χριστουγεννιάτικης διακόσμησης, που θα εντυπωσιάσουν τους πελάτες σας, είτε επιλέξετε παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο στυλ είτε αποφασίσετε να κινηθείτε σε πιο μοντέρνες νότες.

 

#1 Γυάλινα στολίδια

Τα γυάλινα “ανάγλυφα” στολίδια  σε όλες τις παραλλαγές χρωμάτων θα κυκλοφορήσουν πολύ και φέτος. Πρόκειται για στολίδια τα οποία, είναι κατασκευασμένα από γυαλί και διοχετεύονται σε προδιαμορφωμένα καλούπια. Μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα στυλ όπως vintage, κρακελέ με ανάγλυφες λεπτομέρειες, καρό μοτίβα, στρας και διαμάντια. Επιπλέον, στην αγορά θα βρείτε χριστουγεννιάτικες μπάλες, που μπορείτε εσείς να γεμίσετε με διάφορα υλικά. Χρησιμοποιήστε τις μαζί με τα υπόλοιπα στολίδια σας για να βάλετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας μια ξεχωριστή πινελιά.

 

#2 Φυσικά Υλικά

Μια διαχρονική ιδέα χριστουγεννιάτικης διακόσμησης είναι η χρήση φυσικών υλικων, όπως είναι τα κουκουνάρια, το έλατο, ο ευκαλυπτος και το πεύκο. Τα κουκουνάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους και διατίθενται σε τόσα πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη που ταιριάζουν παντού. Μπορείτε να τα συμπεριλάβετε στον στολισμό των τραπεζιών, στους πάγκους ή ακόμα και στα παράθυρα και τις πόρτες ως μέρος των χριστουγεννιάτικων στεφανιών σας. Για τη διακόσμηση των στεφανιών σας μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε φύλλα από έλατο ή τις μακριές βελόνες του πεύκου μαζί με άνθη όπως είναι το αλεξανδρινό. Επιπλέον, ο ευκάλυπτος ως χριστουγεννιάτικο δέντρο – αντί για έλατο – αποπνέει μια γιορτινή και ταυτόχρονα εξωτική αύρα και το φωτεινό του φινίρισμα τον καθιστά ιδανικό για χριστουγεννιάτικα στολίδια.

 

#3  Βελούδινα και φλις υφάσματα

Ανάλογα με την υπόλοιπη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της επιχείρησής σας μπορείτε να επιλέξετε μακριά, χνουδωτά υφάσματα από συνθετικό δέρμα ή κάποια απομίμηση αυτής της υφής. Επιπλέον, τα υφάσματα από βελούδο σε λευκό, σκούρο πράσινο και μπλε, κόκκινο ή μοβ χρώμα αποτελούν κλασική, διαχρονική επιλογή. Επίσης, τα χριστουγεννιάτικα τραπεζομάντηλα από πολυεστέρα, με πλούσιες διακοσμητικές λεπτομέρειες και ανάγλυφα σχέδια που θα δώσουν μια γιορτινή αίσθηση. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με άλλα αντικείμενα όπως κουκουνάρια, κλαδιά δέντρων και χριστουγεννιάτικα στολίδια.

 

#4  Διακοσμητικά αντικείμενα

Όσον αφορά στα διακοσμητικά αντικείμενα,  το Χριστουγεννιάτικο δέντρο θα αποτελέσει και φέτος το βασικό στοιχείο της γιορτινής σας διακόσμησης Η αγορά προσφέρει πολλές επιλογές, από παραδοσιακά συνθετικά δέντρα έως και χριστουγεννιάτικα δέντρα με τοποθετημένα λαμπάκια η οπτικές ίνες στα κλαδιά τους.

Αυτά τα Χριστούγεννα, πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν, επίσης, οι καμπάνες και τα κουνιστά άλογα τα οποία θα δώσουν μια παραμυθένια αίσθηση στη φετινή σας διακόσμηση. Ακόμη, διακοσμητικά όπως Άγιοι Βασίληδες, τάρανδοι, έλκηθρα, χιονάνθρωποι αλλά και πολικές αρκούδες συμπληρώνουν πολλά και διαφορετικά χριστουγεννιάτικα θέματα. Επιλέξτε αυτά που σας ταιριάζουν και τοποθετήστε τα σε διαφορετικά σημεία του χώρου σας.

Μπορείτε να κάνετε το χώρο σας ακόμη πιο φιλόξενο με φωτεινές επιγραφές στις οποίες θα αναγράφονται γιορτινά μηνύματα αγάπης.