Πώς να κάνετε το 2019 την πιο σημαντική χρονιά για την επιχείρησή σας

Πώς να κάνετε το 2019 την πιο σημαντική χρονιά για την επιχείρησή σας | Ena Blog
Πώς να κάνετε το 2019 την πιο σημαντική χρονιά για την επιχείρησή σας | Ena Blog

Οι συνεχείς βελτιώσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για την εξασφάλιση της επιτυχίας και της βιωσιμότητας της επιχείρησής σας. Συχνά όμως, είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς, με τι είναι πιο σημαντικό να ξεκινήσει. Εμείς σας ετοιμάσαμε μια λίστα με όλα εκείνα που θεωρούμε σημαντικά, για να κάνετε μια φρέσκια αρχή, το 2019!

#1: Κρατήστε ένα πλήρες ιστορικό των οικονομικών σας

Λίγες είναι οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν μια ακριβή εικόνα των ημερήσιων, εβδομαδιαίων και μηνιαίων προϋπολογισμών τους. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να αφιερώνετε τον απαραίτητο χρόνο για να παρακολουθείτε την ταμειακή σας ροή. Χρειάζεται να κρατάτε ένα πλήρες ιστορικό των εσόδων και των εξόδων σας καθημερινά και να αξιολογείτε την γενική πορεία των οικονομικών σας κάθε μήνα. Αν πάλι θεωρείτε ότι σας λείπουν οι οικονομικές δεξιότητες ή ο χρόνος να ασχοληθείτε με αυτό, μπορείτε πάντα να αναζητήσετε τη βοήθεια κάποιου ειδικού που θα σας βοηθήσει να διατηρείτε σε τάξη τις οικονομικές σας συναλλαγές.

#2: Θέστε στόχους και προγραμματίστε τις ενέργειές σας ανάλογα

Ο καθορισμός στόχων αποτελεί ουσιαστικό μέρος της επιτυχίας για την επιχείρησή σας. Χρησιμοποιήστε τους στόχους που ορίσατε ως ένα συνεχές εργαλείο προγραμματισμού των ενεργειών σας, ώστε να διασφαλίσετε ότι θα συνεχίσετε να εξελίσσεστε. Για παράδειγμα, προσπαθήστε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα ή τα προφίλ σας στα social media κατά ένα ορισμένο ποσοστό κάθε μήνα, ώστε να ενισχύετε την εμπιστοσύνη των πελατών σας και να μπορείτε να προωθείτε καλύτερα τις πωλήσεις σας.

#3: Δημιουργήστε μια ελκυστική παρουσίαση για την επιχείρησή σας

Μια ισχυρή επιχειρηματική παρουσίαση μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τους πελάτες και τα κέρδη σας. Ξεκινήστε μαθαίνοντας τα βασικά στοιχεία μιας αποτελεσματικής επιχειρηματικής παρουσίασης, όπως τη δημιουργία ενός ελκυστικού λογότυπου ή τη δημοσίευση δημιουργικού περιεχομένου για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρετε, το οποίο θα αιχμαλωτίσει το ακροατήριό σας. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να μην υπερφορτώστε την παρουσίασή σας με πληροφορίες. Διατηρήστε την απλή και περιεκτική.

#4: Παρακολουθήστε τις νέες τάσεις

Καμία επιχείρηση δεν λειτουργεί μόνη της. Τα γεγονότα και οι αλλαγές στο εθνικό αλλά και διεθνές τοπίο επηρεάζουν την επιχείρησή σας. Μείνετε ενημερωμένοι για τις νέες τάσεις στα προϊόντα και τις υπηρεσίες του κλάδου σας και παρακολουθείστε με συνέπεια ό,τι νέο συμβαίνει στην κοινότητά σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοείτε καλύτερα τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών σας.

#5: Ακονίστε τις δεξιότητές σας στις πωλήσεις

Ένας τομέας ύψιστης σημασίας για τη βελτίωση μιας επιχείρησης, είναι εκείνος των πωλήσεων. Είτε διαχειρίζεστε εσείς τις πωλήσεις σας, είτε διευθύνετε μια ομάδα πρέπει να στοχεύετε στη συνεχή διεύρυνση των δεξιοτήτων σας. Για να ξεκινήσετε, ξεκαθαρίστε την αποστολή που έχετε ως επιχείρηση και καθορίστε τα σημεία στα οποία υπερέχετε, αλλά και εκείνα που χρειάζονται βελτίωση. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποκτήσετε μία καλύτερη αίσθηση του σκοπού σας. Στη συνέχεια, δώστε έμφαση στα πιο αδύναμα σημεία σας και εστιάστε στους τρόπους βελτίωσής τους, αναζητώντας λύσεις μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια, για εσάς και την ομάδα σας.