Πώς τα βραβεία βοηθούν την επιχείρησή σας

Πώς τα βραβεία βοηθούν την επιχείρησή σας | Ena Blog
Πώς τα βραβεία βοηθούν την επιχείρησή σας | Ena Blog

Εάν υπάρχει κάτι στην επιχείρησή σας για το οποίο είστε υπερήφανοι, τότε η συμμετοχή σε διαγωνισμούς,  όπου μπορείτε να κερδίσετε σημαντικά βραβεία, όχι μόνο αποδεικνύει στους πελάτες σας ότι γνωρίζετε πολύ καλά το αντικείμενο σας, αλλά είναι και ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε το ηθικό της ομάδας σας.

 

Στην πραγματικότητα, δεν έχει σημασία εάν η επιχείρησή σας είναι μεγάλη ή μικρή, αφού υπάρχει μια τεράστια ποικιλία βραβείων από την οποία μπορείτε να επωφεληθείτε.

 

Αλλά για ποιους λόγους τα βραβεία είναι σημαντικά για την επιχείρησή σας;

  • Σας βοηθούν να κερδίσετε την αναγνώριση

Τα βραβεία μπορεί να είναι μία χρονοβόρα διαδικασία, αλλά έχουν τεράστια οφέλη για μια επιχείρηση. Ένα βραβείο σας ανοίγει το δρόμο της αναγνώρισης για την εργασία που κάνετε. Ορισμένες επιχειρήσεις συμμετέχουν σε διαγωνισμούς βραβείων προκειμένου να αποδείξουν την αξιοπιστία τους, γεγονός το οποίο εάν συνδυαστεί και με μια νίκη τότε πιστοποιεί τη θέση τους στη βιομηχανία, ειδικά εάν το βραβείο έχει απονεμηθεί από ηγέτες της βιομηχανίας και εμπειρογνώμονες στον τομέα της εστίασης.

 

  • Σας βοηθούν να ξεχωρίσετε από το πλήθος

Ως ιδιοκτήτες μιας επιχείρησης, είστε συνεχώς αντιμέτωποι με τους ανταγωνιστές σας και οι συμμετοχές σε διαγωνισμούς βραβείων σας επιτρέπουν να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους και να ξεχωρίσετε πραγματικά από το πλήθος. Σας επιτρέπουν, επίσης, να βελτιώσετε την επιχείρησή σας εσωτερικά, καθώς σας βοηθούν να διασφαλίσετε τα στοιχεία για τα οποία σας επιλέγουν οι πελάτες σας.

 

  • Σας βοηθούν με περισσότερες ευκαιρίες στις δημόσιες σχέσεις

Ένα βραβείο μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα για μια επιχείρηση από οποιαδήποτε άλλη προωθητική ενέργεια, επειδή είναι μια πιο φυσική μέθοδος διαφήμισης. Οι διοργανωτές των διαγωνισμών επενδύουν πολλούς πόρους στη διαφήμιση των ίδιων των βραβείων αλλά και των συμμετεχόντων, η οποία τρέχει για εβδομάδες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το γεγονός.

 

  • Σας βοηθούν προσθέτοντας στην επιχείρησή σας επιπλέον αξία

Ένα βραβείο προσθέτει αξία στο έργο που γίνεται στην επιχείρησή σας και αποδεικνύει ότι κινείστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Ακόμα κι αν δεν κερδίσετε την πρώτη φορά, αξιοποιήστε την εμπειρία και την ανατροφοδότηση που θα πάρετε για να επιστρέψετε ακόμη πιο προετοιμασμένοι. Το σημαντικό είναι να μην το δείτε ως αποτυχία αλλά ως ευκαιρία για να μάθετε και να προχωρήστε καλύτερα την επόμενη φορά.

 

Ετοιμάσαμε αυτό το άρθρο με αφορμή την υποβολή αιτήσεων για τα Estia Awards 2019, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2018. Tα Estia Awards είναι τα πρώτα βραβεία που αναγνωρίζουν την ποιότητα σε όλους τους κλάδους της ελληνικής εστίασης: από τα εστιατόρια μέχρι τα café-bar και από τα burgers μέχρι τα ζαχαροπλαστεία. Tα Estia επιβραβεύουν τις επιχειρήσεις που διακρίνονται για την ποιότητα των γευστικών τους προτάσεων, όπως επίσης την αριστεία και την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας.