Πώς να γίνετε ένα ξενοδοχείο φιλικό προς τα κατοικίδια

Πώς να γίνετε ένα ξενοδοχείο φιλικό προς τα κατοικίδια | ENA Blog
Πώς να γίνετε ένα ξενοδοχείο φιλικό προς τα κατοικίδια | ENA Blog

Ο αριθμός των ανθρώπων που επιλέγουν να φέρνουν τα κατοικίδιά τους στις διακοπές τους αυξάνεται κάθε χρόνο, σε τέτοιο βαθμό ώστε τα ταξίδια με κατοικίδια ζώα να αποτελούν μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τάσεις στην τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία. Ως αποτέλεσμα, τα ξενοδοχεία αρχίζουν και προσαρμόζουν τις δραστηριότητές τους για να ικανοποιήσουν αυτό το ολοένα και πιο σημαντικό πελατειακό κοινό.

Η προσέλκυση επισκεπτών με κατοικίδια ζώα, δεν αφορά μόνο τις πιθανές υπηρεσίες που πρέπει να παρέχονται, αλλά και την επεξήγηση των κανόνων και των κανονισμών που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη.  Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός, καθώς εξετάζουμε τα κύρια στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε κατά την προσαρμογή του ξενοδοχείου σας και των υπηρεσιών σας, ώστε να διαμορφώσετε και να διατηρήσετε ένα ξενοδοχείο φιλικό προς τα κατοικίδια ζώα.

1. Επιλέξτε τον τύπο του κατοικίδιου ζώου που δέχεστε

Η απόφαση για το είδος και το μέγεθος των ζώων που θέλετε να επιτρέψετε στο χώρο του ξενοδοχείου σας είναι θεμελιώδες βήμα. Ένας καλός κανόνας θα ήταν να έχετε ένα ανώτατο όριο δύο κατοικιδίων ανά πελάτη με καθορισμένο όριο βάρους και με συγκεκριμένη τιμολόγηση. Αυτό διασφαλίζει ότι οι δυνητικοί πελάτες σας θα γνωρίζουν τόσο ποια κατοικίδια μπορούν να φέρουν όσο και πόσο θα κοστίσει πριν ακόμα φτάσουν.

2. Καθορίστε τους βασικούς κανόνες για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων

Είναι απαραίτητο να έχετε ένα σύνολο κανόνων σχετικά με τα κατοικίδια των φιλοξενούμενών σας κατά τη διαμονή τους, το οποίο χρειάζεται να συμπεριλάβετε στον ιστότοπο του ξενοδοχείου σας. Να είστε συγκεκριμένοι σχετικά με τις περιοχές εντός του χώρου του ξενοδοχείου στις οποίες επιτρέπονται τα κατοικίδια ζώα. Μπορείτε να ορίσετε ορισμένες ζώνες απαγόρευσης, όπως οι χώροι εστίασης, το μπαρ και η πισίνα, όπου τα κατοικίδια ζώα απαγορεύονται αυστηρά. 

3. Διευκρινίστε την ευθύνη του ιδιοκτήτη κατοικίδιων ζώων

Οι επισκέπτες σας θα πρέπει επίσης να ενημερώνονται για την ευθύνη τους για τυχόν ζημιές σε έπιπλα ή σωματικές βλάβες εξαιτίας του κατοικίδιου ζώου τους. Τα σκυλιά θα πρέπει να κρατούνται πάντα με λουρί, ενώ οι ιδιοκτήτες χρειάζεται να συμφωνήσουν σε μέτρα για την αποφυγή τυχόν γαβγίσματος τη νύχτα, ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν διαταράσσεται ο ύπνος των άλλων επισκεπτών. Για παράδειγμα, μπορείτε να τους ζητήσετε πώς, αν ένα σκυλί παραμένει αναστατωμένο και γαβγίζει, οφείλουν να το βγάλουν για μια βόλτα. Μπορείτε να ζητήσετε από τους φιλοξενούμενους να υπογράψουν συμβόλαιο με το οποίο θα συμφωνούν με αυτά τα μέτρα, με πιθανές κυρώσεις σε περίπτωση που τα παραβούν.

4.Παρέχετε βασικές ανέσεις για τα κατοικίδια ζώα 

Η τοποθέτηση ακόμη και του πιο βασικού εξοπλισμού για κατοικίδια ζώα στη διάθεση των ιδιοκτητών τους, δείχνει στους φιλόζωους επισκέπτες σας ότι ενδιαφέρεστε για την άνεση του κατοικιδίου τους. Οι ελάχιστες ανέσεις που πρέπει να παρέχετε είναι οι εξής:

  • Κρεβάτι σκύλου
  • Μπολ φαγητού
  • Μπολ νερού
  • Σακούλες περιττωμάτων σκύλου
  • Σακούλα με λιχουδιές ως χειρονομία καλωσορίσματος

5. Ενημερωθείτε για τοπικές δραστηριότητες φιλικές προς τα κατοικίδια ζώα

Το να είστε σε θέση να ενημερώνετε τους επισκέπτες σας για τα μέρη της περιοχής σας όπου μπορούν να επισκεφθούν με το σκύλο τους είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Αν μπορείτε, κρατήστε μια συλλογή από σχετικά φυλλάδια στο χώρο υποδοχής ή στο διαμέρισμά σας. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα το εκτιμήσουν. Οι καλύτερες δραστηριότητες που είναι φιλικές προς τα κατοικίδια ζώα για να αναζητήσετε είναι:

  • Πάρκα όπου τα σκυλάκια μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς λουρί
  • Περίπατοι ή πεζοπορικές διαδρομές όπου επιτρέπονται τα σκυλιά
  • Ασφαλείς περιοχές κολύμβησης στο ποτάμι της περιοχής σας
  • Παραλίες σε κοντινή απόσταση όπου επιτρέπονται τα σκυλιά
  • Εστιατόρια, παμπ και καφετέριες με εξωτερικές βεράντες που δέχονται με χαρά σκυλάκια

Αν το κατάλυμά σας βρίσκεται κοντά στην παραλία, γίνετε ένας σούπερ φιλικός προς τα κατοικίδια οικοδεσπότης και παρέχετε μια πετσέτα για σκύλους στους επισκέπτες σας για να στεγνώσουν το σκυλάκι τους μετά το κολύμπι. 

6. Να είστε σε θέση να συστήσετε υπηρεσίες φιλικές προς τα κατοικίδια

Το να έχει κάποιος ένα σκύλο είναι σαν να έχει παιδιά. Συμβαίνουν ατυχήματα ή οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θέλουν μερικές φορές να βγουν σε μια βραδινή έξοδο, αλλά δεν θα θέλουν να αφήσουν πίσω μόνο του το κατοικίδιό τους. Ένα σημαντικό μέρος του να είστε ένα φιλικό προς τα κατοικίδια ζώα ξενοδοχείο, είναι να μπορείτε να προτείνετε τις κατάλληλες υπηρεσίες σε περίπτωση που οι επισκέπτες σας τις χρειαστούν.

Οι πιο σημαντικές υπηρεσίες που πρέπει να γνωρίζετε σε τοπικό επίπεδο είναι οι εξής:

  • 24ωρο επείγον κτηνιατρείο
  • Κομμωτήριο σκύλων
  • Έναν αξιόπιστος/περιπατητής σκύλων
  • Το πλησιέστερο pet shop ή σούπερ μάρκετ που πουλάει τροφές και αξεσουάρ για κατοικίδια

Με την εφαρμογή αυτών των συμβουλών θα προσελκύσετε φιλοξενούμενους με κατοικίδια ζώα και θα τους μετατρέψετε σε επαναλαμβανόμενους πελάτες σας, παρέχοντας μια εξαιρετική υπηρεσία και φιλική προς τα κατοικίδια ζώα διαμονή που θα αναβαθμίσει το ξενοδοχείο σας.