Πώς να προετοιμάσετε το μινι μαρκετ σας για το καλοκαίρι 2024

Πώς να προετοιμάσετε το μινι μαρκετ σας για το καλοκαίρι 2024 | ENA Blog
Πώς να προετοιμάσετε το μινι μαρκετ σας για το καλοκαίρι 2024 | ENA Blog

Το καλοκαίρι είναι η εποχή του υπαίθριου ψησίματος, των γιορτών και της συγκέντρωσης με φίλους και οικογένεια. Λόγω του ζεστού κλίματος ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα barbecue party με όλων των ειδών τα κρεατικά και άφθονα κρύα ποτά και αναψυκτικά. 

Ας δούμε μερικά από τα δημοφιλή τρόφιμα που σίγουρα θα έχουν ζήτηση τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες. 

Kάθε είδους συστατικό για τη δημιουργία ενός grazing board 

Οι ξύλινοι δίσκοι σερβιρίσματος που συνδυάζουν αλλαντικά, τυριά, φρούτα και άλλα τρόφιμα (στα αγγλικά grazing boards) παραμένουν ακόμα δημοφιλείς καθώς οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο δημιουργικοί όσον αφορά την προετοιμασία τους, συμπεριλαμβάνοντας μεγάλη ποικιλία από  λιχουδιές, όπως αλλαντικά και κρέατα, τυριά καθώς και φρέσκα φρούτα, αυξάνοντας τη ζήτηση για αυτά τα συστατικά τροφίμων. Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές πιθανές παραλλαγές που μπορούν να επινοήσουν,οι δίσκοι αυτοί αποτελούν το κυρίως ορεκτικό σε κάθε πάρτι. Ενισχύστε λοιπόν τα ράφια σας με μια πληθώρα από επιλογές σύνθεσης ενός τέτοιου δίσκου ή ακόμα δημιουργήστε πακέτα προσφοράς ώστε να διευκολύνετε τους καταναλωτές. Διαμορφώστε τις αντίστοιχες vegan επιλογές για να ικανοποιήσετε όλες τις απαιτήσεις. Αναδείξτε τα αλλαντικά και τα τυριά σε γυάλινες βιτρίνες, που είναι αισθητικά ελκυστικές και τραβούν το βλέμμα των πελατών.  

Ακολουθούν κάποιες προτάσεις προϊόντων που πρέπει να διαθέτει το κατάστημά σας σε αφθονία: 

  • Ποικιλίες τυριών  
  • Σύκα, ρόδια ή αποξηραμένα φρούτα 
  • Αλλαντικά και λουκάνικα 
  • Αλμυρά κράκερ, ψωμί ή κριτσίνια 
  • Ελιές 
  • Ντιπ, όπως χούμους, τσάτνεϊ ή ταραμοσαλάτα 
  • Ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα, κάσιους ή καρύδια 

Κρέατα και ψωμί  

To καλοκαίρι, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο κόσμος αγαπάει το υπαίθριο ψήσιμο στη σχάρα. Γι’ αυτό και αναμένεται ότι οι πωλήσεις κρέατος θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες. Ομοίως, δεδομένου ότι το ψωμί και τα κρέατα στη σχάρα είναι ένας τέλειος συνδυασμός, το ψωμί θα βρίσκεται επίσης στις λίστες των καταναλωτών για ψώνια αυτή τη σεζόν. Προβάλετε, λοιπόν, το ψωμί μαζί με κρέατα στο τμήμα νωπών κρεάτων.  

Μπύρες και άλλα ποτά 

Για να θεωρηθεί μια συγκέντρωση επιτυχημένη, πέρα από καλό φαγητό, χρειάζεται μερικά αλκοολούχα -και μη- ποτά και μπύρες. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια κρύα μπύρα για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μπύρα και άλλα κρύα ποτά θα γίνουν ανάρπαστα αυτή την εποχή. Αρκετά δημοφιλείς μεταξύ των καταναλωτών αυτή την καλοκαιρινή περίοδο είναι οι μπύρες με γεύση φρούτων. Aπό την κατηγορία των μη αλκοολούχων ποτών, τα εμφιαλωμένα παγωμένα τσάγια και τα αναψυκτικά με γεύση φρούτων, έκαναν ισχυρές πωλήσεις πέρυσι, και θα έχουν εξέχουσα θέση και φέτος. 

Βασικές συμβουλές για να προετοιμαστείτε για την καλοκαιρινή περίοδο 

Η γνώση του τρόπου προετοιμασίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα σας βοηθήσει να γίνετε ένα επιτυχημένο mini market.  

  • Χρησιμοποιήστε δεδομένα του παρελθόντος για να προβλέψετε τα προϊόντα που αναμένεται να καταναλωθούν περισσότερο. Με ένα καλό σύστημα POS, θα είστε σε θέση να παρακολουθείτε τα αποθέματα και την ζήτηση με επιτυχία. 
  • Βεβαιωθείτε ότι οι αποθήκες σας είναι καλά εφοδιασμένα και έχετε αποθέματα, ειδικά για τα είδη υψηλής ζήτησης. 
  • Να είστε έτοιμοι να προσλάβετε επιπλέον προσωπικό αν χρειαστεί και να προγραμματίσετε περισσότερους υπαλλήλους για τις πιο πολυσύχναστες περιόδους. 

Το καλοκαίρι φαίνεται λαμπρό για τη βιομηχανία λιανικής πώλησης τροφίμων αρκεί να εξασφαλίσετε το σωστό προϊόν στο ράφι, στη σωστή ποσότητα, στη σωστή ποιότητα και στον σωστό χρόνο. Επισκεφτείτε τώρα το κοντινότερο κατάστημά της αλυσίδας ΕNA Food C&C και επιλέξτε από μια μια ευρεία γκάμα ποτών και τροφίμων, που θα σας επιτρέψουν να προετοιμαστείτε πλήρως για τη σεζόν, σε ειδικές τιμές μόνο για επαγγελματίες.