Τουρισμός Ευεξίας: Υιοθετήστε τη νέα τάση χωρίς έξτρα κόστος 

Τουρισμός Ευεξίας: Υιοθετήστε τη νέα τάση χωρίς έξτρα κόστος | ENA Blog
Τουρισμός Ευεξίας: Υιοθετήστε τη νέα τάση χωρίς έξτρα κόστος | ENA Blog

Ο τουρισμός ευεξίας είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία στο κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας. Καθώς οι ταξιδιώτες επικεντρώνονται περισσότερο σε παράγοντες που ενισχύουν την υγεία τους, βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση και επαναφέρουν την ψυχική τους ισορροπία, αναζητούν ταξίδια που προάγουν την ευεξία τους συνολικά. Αυτό το είδος ταξιδιών αναμένεται να παραμείνει αρκετά δημοφιλές στα επόμενα χρόνια, με τους ταξιδιώτες ευεξίας να ξοδεύουν 53% περισσότερα από τον τυπικό διεθνή τουρίστα. Ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων ενσωματώνουν αρχές και πρακτικές της τάσης αυτής στις επιχειρήσεις τους, με τους επισκέπτες να επιθυμούν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις άσκησης, υγιεινές επιλογές φαγητού και χώρους χαλάρωσης όπου μπορούν να αποσυμφορήσουν το άγχος της καθημερινότητας.

Αν διαθέτετε και εσείς μια ξενοδοχειακή επιχείρηση μπορείτε να παρέχετε στους επισκέπτες σας επιλογές και εμπειρίες που προωθούν την ευεξία χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε ένα νέο γυμναστήριο ή ολόκληρο σπα στον χώρο σας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό.

Προωθήστε την σωματική άσκηση

Ενημερώστε τους πελάτες σας για τα  πάρκα, τα μονοπάτια για περπάτημα, τις πράσινες διαδρομές κ.λπ. που διαθέτει η περιοχή σας , ώστε να προωθήσετε προσβάσιμες επιλογές άσκησης σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό δείχνει όχι μόνο τη δέσμευση του ξενοδοχείου σας για ευεξία, αλλά και το πόσο ενταγμένοι είστε στην τοπική κοινότητα.  Συνοψίστε αν έχετε τη δυνατότητα όλες τις τοποθεσίες μαζί με κατατοπιστικούς χάρτες σε ένα μικρό φυλλάδιο και μοιράστε το στους επισκέπτες σας. 

Διαφημιστε τα οφέλη υγείας του Σπα 

Οι θεραπείες σπα παρέχουν πληθώρα οφελών για την υγεία σύμφωνα με σχετικές έρευνες. Το μασάζ, για παράδειγμα, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση και ενισχύει ακόμη και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, η χρήση της σάουνας έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και ακόμη η βραχυπρόθεσμη έκθεση στα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται συνήθως στις θεραπείες σπα, έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία της καρδιάς και την αρτηριακή πίεση.

Εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα μικρό σπα στο χώρο του ξενοδοχείου σας συνεργαστείτε με τοπικές εγκαταστάσεις σπα και  προωθήστε μέσα από σχετικές ανακοινώσεις τα οφέλη των χώρων αυτών για την υγεία. 

Διοργανώστε μια πρόκληση ευεξίας ή γυμναστικής

Ένας τρόπος για να προωθήσετε την υγεία και την ευεξία και να ασχοληθείτε με τους επισκέπτες σας είναι να φιλοξενήσετε μια πρόκληση ευεξίας στο κατάλυμά σας. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλή όσο μια καθημερινή πρόκληση περπατήματος 15 λεπτών (η οποία παρέχει άλλη μια ευκαιρία να μοιραστείτε τις τοποθεσίες με τα μονοπάτια για περπάτημα και των τοπικών πάρκων). Ενθαρρύνετε τους επισκέπτες να δημοσιεύσουν σχετικά με την πρόκληση αυτή στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αναφέρουν το ξενοδοχείο σας.

Παρέχετε υγιεινές επιλογές φαγητού 

Είτε το ξενοδοχείο σας διαθέτει εστιατόριο είτε όχι, προωθήστε υγιεινές επιλογές φαγητού στους επισκέπτες σας. Εάν δεν έχετε εστιατόριο, μπορεί απλώς να διαφημίσετε εστιατόρια της περιοχής με υγιεινές επιλογές μενού. Φροντίστε να συμπεριλάβετε και τα μέρη που προσφέρουν επιλογές για χορτοφάγους και vegan ή εξυπηρετούν επισκέπτες με ευαισθησίες σε τρόφιμα, όπως με δυσανεξία στη γλουτένη. Οι επισκέπτες μας θα εντυπωσιαστούν με την προσοχή σας στη λεπτομέρεια.

H ευεξία συχνά επικεντρώνεται σε παροχές όπως πισίνες, σπα και γυμναστήρια. Όμως, η πραγματική ευεξία εκτείνεται πέρα από αυτά. Στην αληθινότερη μορφή της, ευεξία σημαίνει την ικανότητα των ξενοδόχων, όπως εσείς,  να βοηθούν τους επισκέπτες τους να επιτύχουν κατάσταση ηρεμίας και γαλήνης σε κάθε πτυχή της διαμονής τους. Αυτό ξεκινά από τον τρόπο που τους αντιμετωπίζετε, από το πόσο ευγενικά και με σεβασμό τους συνπεριφέρεστε, από το πόσο άνετα τους κάνετε να νιώθουν και πόσο η ομάδα σας αφιερώνει χρόνο για να κατανοεί τις προσδοκίες τους από τη διαμονή τους και να βεβαιώνεται ότι τους κατευθύνει ανάλογα. Ίσως κάποιοι προτιμούν ήσυχες στιγμές για ανάγνωση και ένα φλιτζάνι τσάι, αντί για μασάζ. Ή μπορεί να επιθυμούν να εξερευνήσουν τα τοπικά αξιοθέατα αντί για περπάτημα σε μονοπάτια. Η προσωπική γνώση του τι αναζητά ο επισκέπτης είναι κλειδί για να του προσφερθεί η καλύτερη δυνατή εμπειρία. Η στάση αυτή, σε συνδυασμό με την καθοδήγηση για πρόσβαση σε όμορφους και χαλαρωτικούς χώρους όπως ένα σπά ή με προτάσεις για σύνδεση με τη φύση μέσω περιπατητικών μονοπατιών, μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη της απόλυτης ευεξίας για τους επισκέπτες.