Χαμηλά Λιπαρά: Τι αλλάζει σε μια κατηγορία προϊόντων υψηλής ζήτησης

Χαμηλά Λιπαρά: Τι αλλάζει σε μια κατηγορία προϊόντων υψηλής ζήτησης | ENA Blog
Χαμηλά Λιπαρά: Τι αλλάζει σε μια κατηγορία προϊόντων υψηλής ζήτησης | ENA Blog

Αν θέλουμε να εστιάσουμε σε μια κατηγορία προϊόντων, πολυπληθή και πολυδιάστατη, με διαρκή εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από το καταναλωτικό κοινό, δεν μπορούμε να μην σταθούμε στα προϊόντα χαμηλών λιπαρών. Ειδικά, όταν στις ημέρες μας αυτά έχουν ισχυροποιήσει τη θέση τους στην προτίμηση των πελατών, και έχουν κερδίσει, ακόμα και όταν έχουν αναμετρηθεί με παραδοσιακά προϊόντα, την πρώτη θέση σε πωλήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε προχωρήσει σε μια ενδεικτική καταγραφή των προϊόντων με χαμηλά λιπαρά και στις πιο σημαντικές αλλαγές τους, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο την απήχησή τους στο καταναλωτικό κοινό της χώρας μας. 

Οι παράγοντες που απογειώνουν σε πωλήσεις τα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά: 

Όσον αφορά στους λόγους για τους οποίους έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις και το καταναλωτικό ενδιαφέρον για τα προϊόντα χαμηλών λιπαρών, θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε την μεγάλη έμφαση που δίνουν πια οι καταναλωτές κάθε ηλικίας στην εξασφάλιση χρόνου. Εξαιρετικά διαδεδομένη είναι η κατανάλωση γευμάτων στο δρόμο (on the go) – λόγω πιεσμένου προγράμματος – όπου πρώτης προτεραιότητας είναι εδέσματα και σνακ που συνδυάζουν συστατικά πλούσια σε θρέψη και ενέργεια αλλά με περιορισμένη θερμιδική επιβάρυνση. Χάρη, λοιπόν, στα νέα δεδομένα των προτιμήσεων και της καθημερινότητας των πελατών σας, τα προϊόντα χαμηλών λιπαρών αναδεικνύονται ως βασικά και αναντικατάστατα για τα ράφια και τα ψυγεία σας καθώς είναι κυρίαρχης ζήτησης.

Αλλαντικά χαμηλών λιπαρών και ακόμα πιο υγιεινής σύνθεσης :  

Η ανοδική τάση αυτών των επιλογών μπορεί κάλλιστα να επιβεβαιωθεί σε μια «σκληροπυρηνική» κατηγορία, η οποία μέχρι πρόσφατα παρέμενε σταθερή και αλώβητη από τις όποιες αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και τάσεις, τα αλλαντικά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι σήμερα, το πλέον άπαχο προϊόν της κατηγορίας, η γαλοπούλα, είναι ο πρωταθλητής στη χώρα μας σε πωλήσεις, ειδικά μεταξύ των οικογενειών με παιδιά τα οποία έχουν ανάγκη από ένα θρεπτικό και ελάχιστα λιπαρό πρωινό ή κολατσιό, κατά τη διάρκεια του σχολείου τους. Στη διάθεσή σας σήμερα, χάρη στην τεχνολογία τροφίμων και τις γευστικές καινοτομίες μικρών και μεγαλύτερων βιομηχανιών της χώρας μας και του εξωτερικού, έχετε μια πληθώρα επιλογών για να εμπλουτίσετε τον πάγκο και τα ψυγεία σας. Με έμφαση στη μείωση των θερμίδων, υπάρχουν προτάσεις και καινοτομίες που βασίζονται στον περιορισμό του ζωικού λίπους, με τη χρήση φυτικών συστατικών (π.χ. ελαιόλαδο) αλλά και τον τρόπο επεξεργασίας τους (όπως βράσιμο ή κάπνισμα). Αρκετές από αυτές τις προτάσεις σας περιμένουν στα καταστήματα ENA Food C&C, τόσο από επώνυμα ονόματα του χώρου όσο και από ιδιωτικής ετικέτας και αποκλειστικής διάθεσης, όπως μπορείτε να δείτε στον κατάλογό μας, στην ενότητα «Αλλαντικά, Είδη Ψυγείου και Κατάψυξης». 

Τα αγαπημένα γαλακτοκομικά, πιο ελαφριά από ποτέ: 

Τα προϊόντα που είναι χρόνια τώρα άμεσα συνδεδεμένα με τη διατροφή του Έλληνα καταναλωτή και έχουν αντέξει ακόμα και σε πολύ πιεστικές οικονομικές συνθήκες και δεν υποχωρούν αλλά προσαρμόζονται. Άλλωστε, τα γαλακτοκομικά αποτελούν και τα πλέον βασικά συστατικά της ισορροπημένης διατροφής και γι’ αυτό χάρη στην προσπάθεια των εταιρειών παραγωγής και εμπορίας αναδεικνύονται και στα πιο ευέλικτα στις αλλαγές των καιρών και των συνηθειών. Τυριά, κάθε είδους, γιαούρτι, άλλα και ροφήματα, παρουσιάζονται στις πιο light εκδοχές τους, με βαθμό λιπαρών από 5%, 2% έως και 0%, ενώ νέες πιο ελαφριές προτάσεις τυριών όπως το cottage cheese αποκτούν πιστό και φανατικό κοινό. Οι εναλλακτικές για τους πελάτες σας για πιο υγιεινές και ελαφριές λύσεις για τη διατροφή τους είναι πολλές και ανεξάντλητες, από τις πιο κλασικές έως τις πιο καινοτόμες όπως προϊόντα με ενισχυμένη παρουσία της φυτικής πρωτεΐνης, μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ενισχυμένα με κάλλιο, φώσφορο και ασβέστιο κ.ά. Παράλληλα, αξιοσημείωτη είναι η πρόοδος στα προϊόντα που απευθύνονται σε παιδιά, με αρκετές παραλλαγές που όμως διατηρούν όλη τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος, όπως σειρές προϊόντων χωρίς λακτόζη και χαμηλά λιπαρά. Και όλα αυτά, και ακόμα περισσότερα, μπορείτε να τα βρείτε μεταξύ μιας πλούσιας ποικιλίας εγχώριων και εισαγόμενων γαλακτοκομικών και τυροκομικών στο κοντινότερο κατάστημα χονδρικής της ΕΝΑ Food C&C.  

Τα σνακ νέας γενιάς με τις λιγότερες θερμίδες: 

Ιδιαίτερα περιθώρια κέρδους μπορεί να έχει η επιχείρησή σας επενδύοντας και στη σειρά των λεγόμενων «σνακ νέας γενιάς». Αγαπημένες επιλογές σε αλμυρούς κωδικούς επεκτείνονται σε εκδοχές με λιγότερο αλάτι, θερμιδική επιβάρυνση, ψημένα σε φούρνο με λιγότερο λάδι, με νέες πρώτες ύλες, όπως τη γλυκοπατάτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά, τη γαρίδα κ.α. Παράλληλα, η σύνθεσή τους αλλάζει καθώς προστίθενται περισσότερα μεσογειακά συστατικά όπως η ελιά, η ντομάτα, η ρίγανη και ο βασιλικός. Μαζί με αυτά, προτάσεις εμπνευσμένες από τη παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και ζαχαροπλαστική έρχονται να εμπλουτίσουν την κατηγορία: ταχίνι, χαλβάς, μέλι, δημητριακά γίνονται συστατικά αξιοζήλευτα για μικρά γλυκά και ενεργειακές μπάρες που στοχεύουν το κοινό που θέλει ενέργεια αλλά και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την υγεία του. Τόσο για την κατηγορία αυτήν όσο και για τις ευρύτερες προμήθειες για το mini market σας, μπορείτε να βρείτε μια πλειάδα επιλογών σε μοναδικές τιμές, ειδικές για όλους τους επαγγελματίες της μικρής λιανικής, με μια σύντομη περιήγησή σας στο 15ήμερο έντυπο προσφορών μας. 

Έτοιμα και υγιεινά γεύματα, ένα πρόσθετο πλεονέκτημα για τη μικρή λιανική: 

Μια άλλη διέξοδο που έχετε για την αύξηση των πωλήσεών της επιχείρησης σας στο κοινό που στοχεύει στα προϊόντα χαμηλών λιπαρών είναι τα έτοιμα και υγιεινά γεύματα. Προτάσεις που αναζητούνται μετά μανίας τόσο από τους καταναλωτές που ενδιαφέρονται για την υγιεινή διατροφή όσο και από αυτούς που πιέζονται από τα περιθώρια χρόνου για να ετοιμάσουν το μεσημεριανό ή και το βραδινό τους. Οι λεγόμενoι “light” κωδικοί συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον μιας μεγάλης μερίδας του κοινού σας και περιλαμβάνουν έτοιμες σαλάτες, συσκευασμένα τοστ και σάντουιτς, κανονικές μερίδες φαγητού όπως κρεατικά και ψαρικά με χόρτα ή λαχανικά, ακόμα και φρούτα έτοιμα για κατανάλωση. Δίπλα τους, όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά που μπορούν να κάνουν ένα έτοιμο γεύμα ακόμα πιο νόστιμο με όσο το δυνατό λιγότερες θερμίδες, όπως τα dressing, με ενδεικτικά παραδείγματα τις σάλτσες και τις σως χωρίς σάκχαρα, τις ποικιλίες βαλσαμικού ξυδιού με ρόδι, μέλι ή φρούτα που βρίσκονται στη διάθεσή σας για να παρουσιάσετε μια πιο σύγχρονη εικόνα της επιχείρησής σας. 

Στα καταστήματα ΕΝΑ Food C &C  παραμένουμε σταθερά δίπλα σας με χιλιάδες προτάσεις σε ανταγωνιστικές τιμές που ανταποκρίνονται στις καταναλωτικές συνήθειες αλλά και τις αναδυόμενες κατηγορίες προϊόντων και που μπορούν να στηρίξουν τις πωλήσεις και την κερδοφορία σας.