5 συμβουλές για να προετοιμάσετε το εστιατόριό σας την Άνοιξη  

 5 συμβουλές για να προετοιμάσετε το εστιατόριό σας την Άνοιξη  | ENA Blog
 5 συμβουλές για να προετοιμάσετε το εστιατόριό σας την Άνοιξη  | ENA Blog

Η άνοιξη είναι επίσημα εδώ! Φέρνει ενθουσιασμό στους ανθρώπους καθώς ο καιρός γίνεται πιο ζεστός και ξεκινά η περίοδος της υπαίθριας εστίασης. Η προσαρμογή στην εποχικότητα είναι δεύτερη φύση για τον κλάδο της εστίασης. Ωστόσο, τα εστιατόρια που γνωρίζουν πώς να εκμεταλλεύονται κάθε εποχή είναι αυτά που προσελκύουν νέους πελάτες και τους κρατούν πιστούς. Η άνοιξη αποτελεί την εποχή κατά την οποία τα εστιατόρια αρχίζουν να βλέπουν ανάκαμψη στις επιχειρήσεις τους, και η προετοιμασία είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία και τα οικονομικά αποτελέσματα μια επιχείρησής.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να προετοιμάσετε το εστιατόριο σας για την όμορφη εποχή της άνοιξης και να εκμεταλλευτείτε όλες τις ευκαιρίες που φέρνει.

Το ανοιξιάτικο καθάρισμα έρχεται πρώτο

Ένα καθαρό εστιατόριο είναι κορυφαία προτεραιότητα για τους καταναλωτές που επιθυμούν να δειπνήσουν εκτός σπιτιού. Πρόσφατα δεδομένα από την Ecolab δείχνουν ότι το 95% των καταναλωτών επιθυμεί να παρατηρήσει ενισχυμένες πρακτικές καθαρισμού μετά την πανδημία του COVID σε ένα εστιατόριο. Αυτό υποδηλώνει την ανάγκη να εντατικοποιήσετε τις εαρινές εργασίες καθαρισμού στο εστιατόριό σας. Σύμφωνα με το Measure Protocol, το 86% των καταναλωτών αναζητά ορατές αποδείξεις καθαριότητας για να αισθάνονται ασφαλείς. Παρουσιάζοντας δημόσια μέσω των κοινωνικών δικτύων τις προσπάθειές σας στον καθαρισμό ή τοποθετημένες σημάνσεις στο χώρο σας, μπορείτε να προσελκύσετε επισκέπτες στο εστιατόριό σας. Προετοιμάστε το εστιατόριό σας δημιουργώντας πολλαπλούς σταθμούς υγιεινής και εξασφαλίστε τη διαρκή εφαρμογή των μέτρων καθαρισμού κατά τη διάρκεια λειτουργίας.

Προετοιμαστείτε για τη σεζόν της βεράντας

Τα εστιατόρια τείνουν να βλέπουν αύξηση της επισκεψιμότητάς τους κατά τους θερμότερους μήνες, καθώς οι πελάτες βρίσκουν πιο ελκυστικό να απολαμβάνουν το γεύμα τους σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό σηματοδοτεί την επιστροφή της εποχής της βεράντας! Σύμφωνα με την VSAG (Vucurevich Simons Advisory Group), ηγέτη στις διεθνείς συμβουλευτικές υπηρεσίες για εστιατόρια και φιλοξενία, η προσθήκη μιας υπαίθριας βεράντας μπορεί να αυξήσει τα κέρδη ενός εστιατορίου έως και 65%. Προμηθευτείτε ομπρέλες για να κρατάτε τους καλεσμένους σας στη σκιά ή μια τέντα για όταν βρέχει. Γενικά, φροντίστε να εξοπλίσετε το χώρο σας με τα κατάλληλα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν όλες τις καιρικές αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε τη λειτουργία του εξωτερικού χώρου κατά τη διάρκεια της νύχτας προσθέτοντας φωτάκια.

Ενημερώστε το μενού σας με δημιουργικές εποχιακές προσφορές

Η ανανέωση του μενού σας είναι ζωτικής σημασίας για την ανοιξιάτικη περίοδο. Οι γαστρονομικές προτιμήσεις των καλεσμένων αλλάζουν και το μενού σας πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτές τις αλλαγές με την προσθήκη εποχιακών προϊόντων. Σε έναν ζεστό και ηλιόλουστο καιρό, οι πελάτες συνήθως προτιμούν κάτι φρέσκο και ελαφρύ, αντίθετα από τα ζεστά και πλούσια σε λιπαρά πιάτα του χειμώνα. Οι σύγχρονοι καταναλωτές ενδιαφέρονται για την προέλευση των τροφίμων και επιθυμούν να γνωρίζουν πώς η υποστήριξή τους στο εστιατόριό σας επηρεάζει θετικά το περιβάλλον. Η έρευνα για τις τρέχουσες τάσεις έχει επίσης αποκαλύψει, ότι οι καταναλωτές επιζητούν περισσότερες υπερτροφές και γεύσεις με οφέλη για την υγεία. Σκεφτείτε την προσθήκη στο μενού σας συστατικών που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως το τζίντζερ, ο κουρκουμάς και οι σπόροι chia. Μην ξεχνάτε και τα κοκτέιλ σας. Με την εποχή της βεράντας σε πλήρη εξέλιξη, οι καλεσμένοι σας θα θέλουν δροσιστικά ποτά για να τους κρατήσουν δροσερούς. Η ύπαρξη ειδικών κοκτέιλ που είναι δημιουργικά και αντικατοπτρίζουν την εποχή μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεων και στην προσέλκυση περισσότερων πελατών. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσφέρετε brunch καθ’ όλη τη διάρκεια της άνοιξης , ώστε να υπάρχει μια ευκαιρία για τους επισκέπτες σας να απολαμβάνουν ένα ευχάριστο πρωινό τα Σαββατοκύριακα.

Ανανεώστε τη διακόσμησή σας

Καθώς ανανεώνετε το μενού σας, είναι σημαντικό να ανανεώσετε ταυτόχρονα και τη διακόσμησή σας. Φωτίστε τους πάγκους και τα τραπέζια σας προσθέτοντας ένα μικρό βάζο με λουλούδια ή λίγη πρασινάδα με φυτά. Αυτές είναι επιλογές φιλικές προς το κόστος που δημιουργούν ένα υπέροχο οπτικό αποτέλεσμα για το εστιατόριό σας. Κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι ο εξωτερικός σας χώρος και η διακόσμησή του θα πρέπει να μοιάζει με συνέχεια του εσωτερικού σας χώρου. Παραμείνετε πάντα στο brand χρησιμοποιώντας τον ίδιο χρωματικό σχεδιασμό και την ίδια ατμόσφαιρα του εσωτερικού σας χώρου.

Έλεγχος της ποιότητας του delivery

Παρά την αναμενόμενη αύξηση των πελατών στο χώρο του εστιατορίου, η παραλαβή και η παράδοση φαγητού θα συνεχίσουν να είναι δημοφιλείς επιλογές για τους καταναλωτές. Ο καιρός, είτε ζεστός είτε κρύος, επηρεάζει σημαντικά το πώς το φαγητό σας φτάνει στους πελάτες σας. Ειδικά ενόψει των θερμότερων μηνών, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι διαθέτετε κατάλληλες συσκευασίες to-go που θα διατηρούν τα προϊόντα σας φρέσκα και δροσερά. Παραδείγματα όπως οι σαλάτες ή τα acai bowls μπορεί να μην αντέχουν καλά στη ζέστη ενός αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να φτάνουν στον πελάτη αλλοιωμένα. Για να εξασφαλίσετε την άριστη ποιότητα κατά την παράδοση, επενδύστε σε μονωτικές τσάντες, παγοκύστες και δοχεία που θα σας βοηθήσουν να κρατάτε τα συστατικά ξεχωριστά και στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Ανανεώστε το μάρκετινγκ σας

Τα τραπεζοκαθίσματα στο αίθριο, τα ανοιξιάτικα κοκτέιλ και οι προσφορές για τις διακοπές θα φέρουν τους επισκέπτες μόνο αν τα γνωρίζουν. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώνετε τους επισκέπτες για τις επερχόμενες προσφορές, ώστε οι προσπάθειές σας να μην πάνε χαμένες. Ξεκινήστε αναθεωρώντας τη στρατηγική μάρκετινγκ του εστιατορίου σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τι λειτουργεί; Τι δεν λειτουργεί; Αφιερώστε μια μέρα για να τραβήξετε φωτογραφίες των νέων πιάτων, ποτών και της διακόσμησης για να ενημερώσετε τον ιστότοπό σας και να χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ξεκινήστε με τις συμβουλές που πιστεύετε ότι θα ωφελήσουν περισσότερο το εστιατόριό σας και αρχίστε να εφαρμόζετε περισσότερες καθώς είστε έτοιμοι. Δίπλα σας σε αυτή τη προσπάθεια τα καταστήματα της αλυσίδας ENA Food C&C μια ευρεία γκάμα εποχικών προϊόντων και πολλά άλλα, για το πιο δημιουργικό μενού!