Ο Άγιος Βαλεντίνος σας χαρίζει… πωλήσεις!

Ο Άγιος Βαλεντίνος σας χαρίζει πωλήσεις. Καλάθι σούπερ μάρκετ. Δώρα Αγίου Βαλεντίνου. Ena Blog
Ο Άγιος Βαλεντίνος σας χαρίζει… πωλήσεις! | Ena Blog

Στη γιορτή της Αγάπης όλοι οι ερωτευμένοι θέλουν να δείξουν την αγάπη τους με δώρα, δείπνα, γλυκά, ρομαντικές εξορμήσεις, κλπ. Φροντίστε να είστε έτοιμοι να υποδεχτείτε τους πελάτες σας που θα ψάχνουν κάτι ιδιαίτερο για το έτερον τους ήμισυ. Δείτε παρακάτω μερικές προτάσεις για προωθητικές ενέργειες :

α) Λιανέμποροι τροφίμων

  • Δώστε έκπτωση στα τρόφιμα για την προετοιμασία του εορταστικού δείπνου (η έκπτωση πρέπει να ισχύει για όλο το 3ήμερο Δε 12/2 & Τρ 13/2 & Τε 14/2).
  • Φτιάξτε χειροποίητα καλάθια με deli προϊόντα, κρασί, γλυκά και άφθονες καρδούλες για να προσφερθούν την ημέρα της αγάπης. Προβάλετέ τα όλα μαζί σε ειδικό χώρο μέσα στο κατάστημα. Εναλλακτικά, για πιο οικονομικές προτάσεις δώρων, φτιάξτε ερωτικές συσκευασίες με δύο φιάλες κρασί ή με σοκολατένια γλυκά.
  • Οργανώστε ένα διαγωνισμό για τους πελάτες σας με δώρο ένα δείπνο για δύο σ’ ένα ωραίο εστιατόριο ή ένα 2ήμερο ταξίδι για δύο σε κάποιον προορισμό εντός Ελλάδας. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσφέρετε ως δώρο κοσμήματα όπως ανδρικά ρολόγια ή γυναικεία δαχτυλίδια και βραχιόλια.

Όποιος πελάτης αγοράσει απ’ το κατάστημα σας από 1/2 έως 14/2 συμπληρώνει τα στοιχεία του για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό (ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο, e-mail, σύμφωνη γνώμη για αποστολή ενημερώσεων από την επιχείρησή σας). Στις 14/2 το πρωί  γίνεται η κλήρωση και ο τυχερός ή οι τυχεροί ενημερώνονται άμεσα με sms.

Εδώ θα βρείτε προτάσεις και τακτικές για μία επιτυχημένη στρατηγική μάρκετινγκ:

  • Συνεργαστείτε μ’ ένα ζαχαροπλαστείο και μ’ ένα ανθοπωλείο και προωθήστε αμφότεροι τις επιχειρήσεις σας. Όποιος αγοράσει από εσάς το 3ήμερο 12/2-14/2 θα έχει έκπτωση στην αγορά τούρτας καρδιάς ή ανθοδέσμης για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Το αντίθετο θα ισχύσει, επίσης: όποιος αγοράσει από τα συγκεκριμένα καταστήματα (ζαχαροπλαστείο & ανθοπωλείο) θα έχει έκπτωση στο κατάστημά σας.
  • Χαρίστε μπαλόνια καρδιές σε όλους τους άνδρες πελάτες σας για να τα προσφέρουν στην σύντροφο τους και άσπρα τριαντάφυλλα σε όλες τις γυναίκες πελάτισσές σας.
  • Αν είστε σ’ ένα εμπορικό κέντρο ή σ’ έναν εμπορικό δρόμο ή σε μία εμπορική γειτονιά διοργανώστε όλοι μαζί οι λιανέμποροι ένα Valentine’s party προσφέροντας ο καθένας προνομιακές προσφορές για τα ψώνια της ημέρας των ερωτευμένων, κεράσματα εδεσμάτων από τα καταστήματά σας και παρατεταμένο ωράριο πχ. μέχρι τις 12 το βράδυ.

Ότι και να αποφασίσετε να κάνετε διαφημίστε το. Φτιάξτε αφίσες και καρτολίνες για το κατάστημά σας. Προβάλετε την όποια ενέργεια σας μέσω του τοπικού τύπου ή του τοπικού ραδιοφώνου. Από την 1η Φεβρουαρίου ντύστε τους υπαλλήλους σας στα κόκκινα (ένα κόκκινο T-shirt με κάποιο έξυπνο μήνυμα για την προωθητική ενέργεια της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου). Ενημερώστε όποιον πελάτη μπαίνει στο κατάστημά σας προφορικά από σήμερα για την ενέργεια που θα κάνετε, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα το ξέρει.

β) HORECA (Hotels, Restaurants, Bars)

  • Εάν έχετε εστιατόριο, μπορείτε να προτείνετε στους πελάτες σας να επιλέξουν ανάμεσα σε 3 διαφορετικά menu (ορεκτικό, κυρίως πιάτο, σαλάτα, γλυκό, κρασί) που εσείς θα έχετε ετοιμάσει για την συγκεκριμένη ημέρα με ειδική τιμή. Την ενέργεια αυτή θα πρέπει να την επικοινωνήσετε έγκαιρα στους πελάτες σας, ώστε να κάνουν κράτηση στο εστιατόριο σας (μπορείτε να στείλετε sms με την προωθητική ενέργεια μία εβδομάδα πριν). Επιπλέον, μπορείτε να προσφέρετε δωρεάν aperitif για κρατήσεις μέχρι 12/2.
  • Εάν έχετε bar, δημιουργήστε ένα ιδιαίτερο cocktail για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και επικοινωνήστε το στους πελάτες σας. Επίσης, μπορείτε να οργανώσετε ένα party για ερωτευμένα ζευγάρια. Εναλλακτικά, για να διαφοροποιηθείτε από τους ανταγωνιστές σας, μπορείτε να οργανώσετε ένα party για αυτούς που είναι μόνοι τους με το πρώτο ποτό κερασμένο από την επιχείρησή σας.
  • Εάν έχετε ξενοδοχείο, κάντε κλήρωση μεταξύ των πελατών σας και δώστε τους την ευκαιρία να κερδίσουν ένα all-inclusive 3ήμερο στο ξενοδοχείο σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να διακοσμήσετε με άπλετο ρομαντισμό τα δωμάτιά σας και να προσφέρετε τη διανυκτέρευση με room service πρωινό σε πολύ προνομιακή τιμή για να γιορτάσουν οι ερωτευμένοι την ημέρα τους με ξεχωριστό τρόπο. Σαν ιδιοκτήτες ξενοδοχείων θα πρέπει να σκεφτείτε να επεκτείνετε την προωθητική σας ενέργεια και το σαββατοκύριακο 17&18/2 γιατί φέτος η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι Τετάρτη και πολλοί πελάτες σας δεν θα έχουν την δυνατότητα να την εκμεταλλευτούν.

Αν έχετε site, ανεβάστε την προωθητική ενέργεια και στείλτε άμεσα newsletter ή e-mail στους πελάτες σας για να τους ενημερώσετε. Δείξτε στους πελάτες σας ότι τους σκεφτήκατε και εκείνοι θα σας δείξουν την προτίμησή τους. Καλή σας επιτυχία !!!