Marketing στο YouTube: Οδηγός για να δημιουργήσετε το τέλειο βίντεο για την επιχείρησή σας!

Marketing στο YouTube: Οδηγός για να δημιουργήσετε το τέλειο βίντεο για την επιχείρησή σας | Ena Blog
Marketing στο YouTube: Οδηγός για να δημιουργήσετε το τέλειο βίντεο για την επιχείρησή σας | Ena Blog

Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά του YouTube Insights, το φαγητό και το μαγείρεμα είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας στο YouTube. Αυτό αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων τροφίμων να προσελκύσουν νέους πελάτες δημιουργώντας ελκυστικά βίντεο. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε ετοιμάσει για εσάς έναν οδηγό με 4 βήματα που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε το τέλειο βίντεο για την επιχείρησή σας.

Βήμα 1ο: Σχεδιάστε ένα ελκυστικό περιεχόμενο για το video σας

Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος στα βίντεο των επιχειρήσεων τροφίμων είναι ότι επικεντρώνονται στην μετάδοση ενός διαφημιστικού μηνύματος, χωρίς παράλληλα να ανταποκρίνονται στην ανάγκη του κοινού για ψυχαγωγία ή εκπαίδευση. Το YouTube είναι ένα εξαιρετικό μέσο για να επιτύχετε τον διαφημιστικό σκοπό σας μέσω της διασκέδασης. 

Για παράδειγμα, ένα βίντεο εκτέλεσης μιας απλής, αλλά εμπνευσμένης συνταγής μπορεί παράλληλα να μεταδώσει ένα ισχυρό προωθητικό μήνυμα. Ο σεφ που θα παρουσιάσει τη συνταγή μπορεί να δώσει πληροφορίες για την ποιότητα των συστατικών και των προϊόντων που χρησιμοποιεί καθώς και να παρουσιάσει πρακτικές λύσεις που θα είναι ελκυστικές στο κοινό. Αν δεν θέλετε να περιοριστείτε σε συνταγές, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα βίντεο όπου θα διηγείστε την ιστορία ή θα μιλάτε για τη φιλοσοφία της επιχείρησής σας.

 

Βήμα 2ο: Κάντε το απαραίτητο μοντάζ

Πολύ συχνά, τα βίντεο των επιχειρήσεων τροφίμων ξεκινούν αργά και αποτυγχάνουν να δημιουργήσουν μια προσωπική σύνδεση με το ακροατήριό τους. Έχετε μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να κερδίσετε έναν επισκέπτη στο YouTube, αφού η διάρκεια της προσοχής του είναι ήδη ελάχιστη και το επόμενο βίντεο είναι απλώς ένα κλικ μακριά.

Το κλειδί είναι να δημιουργήσετε ένα ισχυρό πρώτο πλάνο όπως μια κοντινή εικόνα ενός προϊόντος, τους χώρους της επιχείρησης ή ένα πλάνο της ομάδας σας, ώστε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να πείσετε τον θεατή να παρακολουθήσει όλο το βίντεο ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του. 

 

Βήμα 3ο: Επικεντρωθείτε στα κατάλληλα πλάνα

Τα καλά κινηματογραφικά εφέ είναι σημαντικά για τον τελικό αντίκτυπο του βίντεο. Αυτό ποικίλλει ανάλογα με την εμπειρία του δημιουργού, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δοθεί μια ξεκάθαρη κατεύθυνση. Για παράδειγμα, αν παρουσιάζετε μια συνταγή, τότε αυτό που έχει την περισσότερη σημασία είναι το τελικό πιάτο και γι’ αυτό θα πρέπει να εστιάσετε σε αυτό με υψηλή ακρίβεια και προσοχή. Αν πρόκειται για βίντεο παρουσίασης, τότε θα είναι ωραίο να συμπεριλάβετε 3-4 πλάνα από όλους τους χώρους της επιχείρησής σας (π.χ. ταμεία, κουζίνα, πάγκους εξυπηρέτησης) έτσι ώστε να υπάρχει ποικιλία εικόνων που θα είναι ελκυστική στο κοινό σας.

 

Βήμα 4ο: Βελτιστοποιήστε τα video σας για το YouTube

Τα βίντεο μπορούν να λειτουργήσουν στο πλήρες δυναμικό τους μόνο όταν είναι βελτιστοποιημένα για το YouTube. Όπως συμβαίνει με όλα τα βίντεο, είναι σημαντικό να φροντίσετε τις μικρογραφίες κάθε βίντεο. Ιδιαίτερα αποτελεσματικό είναι να χρησιμοποιείτε το κοντινό πλάνο του τελικού πιάτου όταν πρόκειται για συνταγή ή το πρόσωπο κάποιου που μιλάει αν πρόκειται για παρουσίαση.