Πώς να αυξήσετε τις πωλήσεις στην επιχείρησή σας, αυτά τα Χριστούγεννα

Πώς να αυξήσετε τις πωλήσεις στην επιχείρησή σας, αυτά τα Χριστούγεννα | Ena Blog
Πώς να αυξήσετε τις πωλήσεις στην επιχείρησή σας, αυτά τα Χριστούγεννα | Ena Blog

Το μάρκετινγκ των Χριστουγέννων δεν περιορίζεται μόνο στις ημέρες των γιορτών, αλλά περιλαμβάνει αλλαγές στις χειμερινές προσφορές, αυξημένη προώθηση τροφίμων όπως σοκολάτες, μπισκότα και βουτήματα και διάφορες εκδηλώσεις.

Είναι μια εποχή που κάθε επιχείρηση έχει την ευκαιρία να προσελκύσει νέους πελάτες και να αυξήσει τα κέρδη της.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για τις προωθητικές σας ενέργειες αυτά τα Χριστούγεννα:

 

#1: Προσφέρετε ένα πλήρες μενού ή ένα πακέτο προϊόντων, σε ειδική τιμή

Οι ειδικές προσφορές κατά τη διάρκεια των γιορτών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ενθαρρύνετε τους πελάτες σας να δοκιμάσουν προϊόντα που θέλετε να προωθήσετε. Αρχίστε τις προσφορές από τον Νοέμβριο και διατηρήστε τες για όσο επιθυμείτε.

 

#2: Διοργανώστε έναν διαγωνισμό με έπαθλο ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο δώρο

Ο διαγωνισμός μπορεί να είναι μία κλήρωση με συλλογή κουπονιών από τις αγορές συγκεκριμένων προϊόντων ή ένας διαγωνισμός για την καλύτερη Χριστουγεννιάτικη φωτογραφία. Το έπαθλο θα μπορούσε να είναι μια Χριστουγεννιάτικη δωροκάρτα ή ένα καλάθι με εποχιακά είδη. Ό,τι κι αν επιλέξετε, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πελάτες σας θα βρουν έναν παραπάνω λόγο για να σας προτιμήσουν.

 

#3: Φιλοξενήστε μια εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μέρες αγάπης και αλληλεγγύης, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να προβάλλετε τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της επιχείρησής σας. Μπορείτε, για παράδειγμα, να διοργανώσετε έναν έρανο για κάποιο σύλλογο ή να συγκεντρώσετε υλικά αγαθά που θα προσφέρετε σε ευπαθή άτομα.

 

#4: Δημιουργήστε γιορτινή ατμόσφαιρα

Πέρα από το στολισμό του το Χριστουγεννιάτικου δέντρου, μπορείτε να δημιουργήσετε γιορτινό κλίμα και με άλλους τρόπους. Μια καλή ιδέα είναι να έχετε ειδικά Χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ για το προσωπικό σας, όπως σκούφους Άγιου Βασίλη, παπούτσια για ξωτικά, κόκκινες μύτες Ρούντολφ κ.α. Μία άλλη ωραία ιδεά είναι να έχετε μικρές πιατέλες, με διάφορα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, με τα οποία θα καλωσορίζετε τους πελάτες σας. Διακοσμήστε επίσης, τα παράθυρά σας με Χριστουγεννιάτικες σκηνές και βάλτε στο χώρο σας χρώματα όπως το ασημί, το χρυσό, το κόκκινο, το πράσινο ή το λευκό. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε μια ευχάριστη γιορτινή ατμόσφαιρα που οι πελάτες σας θα λατρέψουν.

 

Η αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας για την προώθηση της επιχείρησής σας κατά τη διάρκεια των γιορτών είναι πολύ σημαντική, ώστε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας, να προσελκύσετε νέους πελάτες και να παραμείνετε ανταγωνιστικοί στην αγορά.