Πώς να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στο ξενοδοχείο σας

Πώς να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στο ξενοδοχείο σας | ENA Blog
Πώς να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στο ξενοδοχείο σας | ENA Blog

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 27 Σεπτεμβρίου κάθε έτους και αποτελεί μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης γύρω από την ανάγκη ανάπτυξης του τουρισμού χωρίς αποκλεισμούς που επιτρέπει σε όλους τους ανθρώπους να γνωρίσουν διαφορετικά μέρη και προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Η ημέρα αυτή παρέχει στους επαγγελματίες του κλάδου την ευκαιρία όχι μόνο να προωθήσουν τις μεμονωμένες επιχειρήσεις τους αλλά και να υποστηρίξουν τα οφέλη των ταξιδιών στο σύνολό τους. Πρόκειται για μια μοναδική στιγμή κατά την οποία μπορείτε να ενισχύσετε την προβολή της επωνυμίας σας, ενώ ταυτόχρονα προωθείτε τον προορισμό σας και όλα όσα έχει να προσφέρει. Για το 2023, οι επίσημοι εορτασμοί για την ημέρα αυτή θα φιλοξενηθούν στη Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, με θέμα “Τουρισμός και Πράσινες Επενδύσεις”. Σας παρουσιάζουμε μερικές ιδέες ώστε να ευθυγραμμίσετε τις δραστηριότητές σας σύμφωνα με τη θεματική αυτή και να ενισχύσετε το κύρος της επιχείρησής σας αλλά και του κλάδου.

Προσφέρετε περιορισμένες προσφορές και εκπτώσεις στις 27 Σεπτεμβρίου

Η μεγαλύτερη μερίδα των επισκεπτών σας πιθανώς να μην είναι ενήμερη πως η 27η Σεπτεμβρίου αναγνωρίζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Επιλέγοντας να προσφέρετε μοναδικές προσφορές και εκπτώσεις, θα ενισχύσετε την ενημέρωση σχετικά με αυτό το γεγονός. Παράλληλα, θα δώσετε νέα ώθηση στις κρατήσεις σας, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες να επιλέξουν τον προορισμό σας.

Διοργανώστε παραδοσιακές βραδιές

Διοργανωστε βραδιές που θα περιλαμβάνουν τοπικά φαγητά, ποτά και λαϊκούς χορούς. Φροντίστε η ατμόσφαιρα της όλης εκδήλωσης να δώσει στους τουρίστες την ευκαιρία να ζήσουν μια βραδιά γεμάτη από τις τοπικές γεύσεις και παραδόσεις. Μοιράστε καρτ ποστάλ, οι οποίες θα είναι αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και θα περιλαμβάνουν εικόνες με τοπικά στοιχεία. Μέσω αυτών των δραστηριοτήτων θα προώθησετε τη πολιτιστική κληρονομιά της πόλης όπου βρίσκεται το ξενοδοχείo σας, ενώ οι πελάτες σας μπορούν να κρατήσουν τις καρτ ποστάλ ως αναμνηστικά διατηρώντας στη μνήμη τους το ξενοδοχείο σας.

Οργανώστε έναν διαγωνισμό φωτογραφίας

Παράλληλα, για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώστε διαγωνισμό φωτογραφίας, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ιστοσελίδας σας. Κληρώστε τρεις νικητές, ανάμεσα σε όσους βγάλουν μια φωτογραφία με ένα μνημείο/ορόσημο της περιοχής και την ανεβάσουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag που θα επιλέξετε. Ως έπαθλο προσφέρετε μια σημαντική έκπτωση στη διαμονή ή δωρεάν γεύματα κατά τη διαμονή τους. Μέσα από αυτές τις δράσεις, θα δώσετε την ευκαιρία στο πελατειακό κοινό σας να συμμετάσχει σε έναν πρωτότυπο και διαδραστικό διαγωνισμό για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Εφαρμόστε βιώσιμες πρακτικές για την ενίσχυση του βιώσιμου τουρισμού

Ο βιώσιμος τουρισμός δίνει προτεραιότητα στην ανάληψη πλήρους ευθύνης για το άνθρακα που απελευθερώνεται, είτε από την πλευρά των τουριστών είτε από την πλευρά των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Ο στόχος του βιώσιμου τουρισμού είναι η διατήρηση τόσο του φυσικού τοπίου όσο και του πολιτισμού μιας περιοχής, καθώς και η προώθηση του τουρισμού με σκοπό την ενίσχυση της οικονομίας κάθε περιοχής. Υιοθετήστε, λοιπόν, βιώσιμες πρακτικές για να συμβάλλετε στην επίτευξη των στόχων αυτών. Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να υιοθετήσετε νέες διαδικασίες που θα μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα της επιχείρησής σας και θα βελτιώσουν τις συνθήκες λειτουργίας της.  Ακολουθούν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε ένα φιλικό προς το περιβάλλον ξενοδοχείο:

  1. Ενεργειακή απόδοση:
  • Εγκαταστήστε ενεργειακά αποδοτικά συστήματα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC).
  • Χρησιμοποιήστε φωτισμό LED σε όλο το ξενοδοχείο για να μειώσετε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Εφαρμόστε αισθητήρες κίνησης και χρονοδιακόπτες για τον έλεγχο του φωτισμού και της HVAC σε μη κατειλημμένους χώρους.
  1. Εξοικονόμηση νερού:
  • Εγκαταστήστε τουαλέτες, βρύσες και κεφαλές ντους χαμηλής ροής για να μειώσετε τη χρήση νερού.
  • Εφαρμόστε συστήματα ανακύκλωσης νερού για την άρδευση και τις ανάγκες μη πόσιμου νερού.
  • Ενθαρρύνετε τους επισκέπτες να επαναχρησιμοποιούν πετσέτες και λευκά είδη για να ελαχιστοποιήσετε το συχνό πλύσιμο.
  1. Διαχείριση αποβλήτων:
  • Δημιουργήστε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης για τους επισκέπτες και το προσωπικό.
  • Ελαχιστοποιήστε τα πλαστικά μιας χρήσης παρέχοντας επαναχρησιμοποιήσιμες ή βιοδιασπώμενες εναλλακτικές λύσεις.
  • Δωρίστε τα πλεονάζοντα τρόφιμα σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις ή αγροκτήματα αντί να τα πετάτε.