3 Δροσερά καλοκαιρινά cocktails

3 Δροσερά καλοκαιρινά cocktails | Ena Blog
3 Δροσερά καλοκαιρινά cocktails | Ena Blog

Οι καλοκαιρινές βραδιές στο μπαρ ή τον χώρο εστίασης & ψυχαγωγίας που διαθέτετε, αποτελούν πολλές φορές για τους πελάτες σας την πιο ταιριαστή ώρα για την απόλαυση ενός δροσερού cocktail. Ειδικά στη χώρα μας όπου είναι ιδιαίτερα δημοφιλής η κατανάλωση των πολύχρωμων και σαγηνευτικών αυτών αναμίξεων αλκοόλ με άλλα αρωματικά και γευστικά συστατικά, είναι επίσης δημοφιλής η αναζήτηση από τους καταναλωτές ολοένα και περισσότερων νέων προτάσεων που θα τους συναρπάσουν.

Γι’ αυτόν τον σκοπό, επιλέξαμε μια ομάδα ποτών, ελαφρών και γευστικά δροσιστικών, τα οποία μπορούν να ενταχθούν στην ενότητα cocktail του μενού σας, και να σερβιριστούν στο bar ή σαν aperitif μετά από το γεύμα σε ένα εστιατόριο. Ανακαλύψτε ό,τι χρειάζεστε σε ασυναγώνιστες τιμές, στο φυλλάδιο προσφορών μας ενώ ιδέες και έμπνευση μπορείτε να αντλήσετε και από τον κατάλογο μας με Έτοιμα Cocκtail και Υλικά.

1. Martini Green Tea 

Τα οφέλη του πράσινου τσαγιού είναι γνωστά σχεδόν σε όλους τους καταναλωτές. Η ανάμιξή του με το Martini τους προσφέρει και την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ελαφρύ αλκοολούχο που όμως έχει και αντιοξειδωτική δράση.

Υλικά για 1 κοκτέιλ:

Για το πράσινο τσάι

  •   3 φακελάκια πράσινου τσαγιού
  •   120 ml νερό
  •   30 gr μέλι
  •   2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

Για το Martini Green Tea

  •  70 ml πράσινο τσάι
  •  50 ml Μartini 
  •  10 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
  •  1 φέτα λεμονιού

Οδηγίες:

  1. Προσθέστε το νερό σε ένα μπρίκι και αφήστε το να βράσει.
  2. Προσθέστε τα φακελάκια τσαγιού, το μέλι και το φρέσκο θυμάρι στο βραστό νερό και σκεπάστε για 10΄.
  3. Αφαιρέστε το θυμάρι και αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι.
  4. Σε ένα shaker γεμάτο με πάγο, προσθέστε 80 ml από το παρασκευασμένο τσάι σας, τη βότκα και τον χυμό λεμονιού.
  5. Ανακινήστε καλά και στραγγίστε σε ένα ποτήρι μαρτίνι.
  6. Σερβίρετε γαρνίροντάς το με ένα κλωνάρι φρέσκο θυμάρι και μια φέτα λεμόνι.

2. Citrus Gimlet με τζιν

Αγγούρι, μέλι, lime και τζιν συνταιριάζονται και δημιουργούν το λεγόμενο gimlet, ένα ευγενές στην απόλαυση και τη γεύση του cocktail και γοητευτικά αριστοκρατικό στην εμφάνισή του.

Υλικά για 1 κοκτέιλ:

  •  80 ml τζιν
  • 20 ml χυμό lime
  • 20 ml μέλι
  • 1 φέτα λεμονιού ή lime
  • 1 φέτα αγγουριού (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Χτυπήστε σε shaker με θρυμματισμένο πάγο καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Σερβίρετε, σουρώνοντας τα υλικά σε ποτήρι και γαρνίρετε με τη φέτα lime και τη φέτα αγγουριού.

3. Blueberry Blackberry με βότκα

Η υπέροχη γεύση από τα βατόμουρα, η γλυκόξινη διάσταση από τα μύρτιλα και η ελαφρά πικάντικη και καυτερή επίγευση απο τη βότκα, ενώνονται σε ένα κατεξοχήν καλοκαιρινό συνδυασμό που ελκύει τα βλέμματα και κατακτά τις καρδιές των πελατών σας που θα το παραγγείλουν.

Υλικά για 1 κοκτέιλ:

  • 60 ml βότκα
  • 3 μύρτιλα
  • 10 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 100 ml σόδα
  • φρέσκα φύλλα μέντας
  • 3 βατόμουρα
  • 8 gr μέλι

Για τη δημιουργία σιροπιού βατόμουρου:

  •  60 ml νερό
  •  25 gr ζάχαρη
  •  20 gr φρέσκα βατόμουρα

Οδηγίες:

  1. Φτιάξτε το σιρόπι βατόμουρου, σιγοβράζοντας τα υλικά του σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν τους χυμούς τους.
  2. Στη συνέχεια πολτοποιήστε τα ελαφρά, πιέζοντάς τα με πιρούνι.
  3. Τοποθετήστε το ημίρευστο μίγμα σας σε μπολ ή σε βάζο στο ψυγείο.
  4. Γεμίστε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο με το σιρόπι, το μέλι, τη βότκα, τα βατόμουρα και το χυμό λεμονιού.
  5. Συμπληρώστε το περιεχόμενό του με σόδα και σερβίρετε με γαρνιτούρα τα φυλλαράκια μέντας και τα μύρτιλα.