Η λέξη «Bruch», έχει μπει για τα καλά στο λεξιλόγιο των περισσότερων πελατών. Εκμεταλλευτείτε αυτή την τάση, για να προσφέρετε στους δικούς σας πελάτες, πιάτα με φαντασία και πρωτότυπους συνδυασμούς και να κερδίσετε έτσι την προτίμησή τους.
Εμείς, σας ετοιμάσαμε μια παραλλαγή του πιο αγαπημένου πιάτου μικρών και μεγάλων, τα pancakes. Φτιαγμένα από πατάτα και συνοδευόμενα από γουακαμόλε και αυγά ποσέ είναι σίγουρο, ότι θα κερδίσουν τις εντυπώσεις.
Υλικά: για 10 άτομα
Για τα pancakes
- 500 gr πατάτες βρασμένες
- 100 gr γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κρόκους, ελαφρά χτυπημένους
- 60 gr αλεύρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Για το γουακαμόλε:
- 5 ώριμα αβοκάντο
- χυμό από 3 μοσχολέμονα
- 5 gr κύμινο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 3 κουταλιές σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Για τα αυγά ποσέ:
- 10 Αυγά
Για το σερβίρισμα:
Φρέσκα ντοματίνια, φύτρες και καρπούς της επιλογής μας
Οδηγίες:
Για το γκουακαμόλε:
- Με ένα πιρούνι πολτοποιούμε το αβοκάντο.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
Για τα αυγά ποσέ:
- Παίρνουμε μία φόρμα για cupcakes και μέσα σε κάθε υποδοχή προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας νερό, μερικές σταγόνες ξύδι και ένα αυγό, το οποίο σπάμε προσεκτικά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC και ψήνουμε για περίπου 10-12΄.
- Όταν τα αυγά είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε με ένα κουτάλι.
Εναλλακτικά μπορούμε να ετοιμάσουμε τα αυγά ποσέ με τεχική της επιλογής μας.
Για τα pancakes:
- Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τους 2 κρόκους αυγών που έχουμε χτυπήσει ελαφριά και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
- Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και τηγανίζουμε για 2΄ από την κάθε πλευρά.
Για το σερβίρισμα:
Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε πάνω σε κάθε pancake λίγη ποσότητα γουακαμόλε και το αυγό ποσέ. Συνοδεύουμε με τα φρέσκα ντοματίνια, τα φρέσκα μυρωδικά και τους σπόρους.