Πολύχρωμο salad bowl με σως βινεγκρέτ

Πολύχρωμο salad bowl με σως βινεγκρέτ | Ena Blog
Πολύχρωμο salad bowl με σως βινεγκρέτ | Ena Blog

Αιφνιδιάστε θετικά και συναρπάστε γαστρονομικά τους πελάτες σας, με μια πολύχρωμη πρόταση, απόλυτα εναρμονισμένη με τις σύγχρονες τάσεις και τις μοντέρνες διατροφικές συνήθειές τους: «Σαλάτα Ουράνιο Τόξο με σως βινεγκρέτ», μια δροσερή δημιουργία, ιδανική και ως κύριο πιάτο όπως επιτάσσει η διεθνής τάση του salad bowl, που αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς στη χώρα μας. Τι σημαίνει salad bowl; Η προαγωγή της σαλάτας από συνοδευτικό πιάτο σε κύριο και ατομικό, καθώς συνδυάζει τα πιο θρεπτικά υλικά, απαιτεί την ελάχιστη μαγειρική επεξεργασία και προσφέρει τις πιο απαραίτητες για τον οργανισμό και τον μεταβολισμό μας βιταμίνες, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με όποιο άλλο συνοδευτικό πιάτο ή ορεκτικό επιθυμούμε. Μια πρόταση, εναρμονισμένη επίσης με τη στροφή στην υγιεινή διατροφή μιας μεγάλης μερίδας καταναλωτών, αλλά και ικανή να συνοδεύσει με τον πλέον εξαιρετικό τρόπο κρεατικά, ζυμαρικά και ψάρια για τις παραδοσιακές γευστικές προτιμήσεις.   

 

Μερίδες 10

 

Υλικά για τη σαλάτα:

  • 2 κόκκινα λάχανα
  • 50 ντοματίνια
  • 2 κόκκινες σαλάτες 
  • 2 πράσινες σαλάτες
  • 5 αβοκάντο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα σε λεπτές φέτες 
  • 4 αγγούρια, λεπτοκομμένα
  • Ξηρούς καρπούς
  • Σπόρους από ρόδι

 

Υλικά για τη σως βινεγκρέτ

  • 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια & 2 πορτοκάλια
  • 45ml ξίδι
  • 10ml μέλι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Οδηγίες:

  1. Ετοιμάζετε τη σως ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπολ τα υγρά υλικά της συνταγής, το ξύδι, τους χυμούς και  τα ξύσματα των πορτοκαλιών και των λεμονιών, ρίχνοντας το επιθυμητό αλάτι. 
  2. Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε καλά το μίγμα έως ότου διαλυθεί.
  3. Στο τέλος προσθέτετε το ελαιόλαδο και το χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να πετύχετε ένα ομοιογενές παχύρευστο αποτέλεσμα.
  4. Δοκιμάζετε και ανάλογα προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. 
  5. Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να ανακατέψετε, προσθέτετε τη σως και σερβίρετε.

 

Καλή όρεξη!