Τα καλύτερα ανοιξιάτικα κοκτέιλς

Τα καλύτερα ανοιξιάτικα κοκτέιλς | ENA Blog
Τα καλύτερα ανοιξιάτικα κοκτέιλς | ENA Blog

Άνοιξη. Μια εποχή αρωμάτων και χρωμάτων. Μια εποχή που αναζητάμε όλο και πιο δροσερές γευστικές επιλογές στις εξόδους μας, από το φαγητό μέχρι το ποτό. Ειδικά όσον αφορά στο ποτό, αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής ήταν ανέκαθεν το κοκτέιλ. Τα κοκτέιλ αποτελούν για πολύ κόσμο αγαπημένη επιλογή στις βραδινές, και όχι μόνο, εξόδους. Συνιστούν μια κατηγορία ποτών, άπειρων γευστικών συνδυασμών, οι οποίοι μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο ενώ τελευταία, πολύ έδαφος φαίνεται να κερδίζουν και τα Mocktails, τα μη αλκοολούχα δηλαδή, κοκτέιλ. Αιφνιδιάστε, λοιπόν, τους θαμώνες σας με πρωτότυπες ανοιξιάτικες συνταγές κοκτέιλ που θα θέλουν να ξαναγευτούν.

Cherry Spritz

Υλικά

143 ml Vodka

6 ml Maraschino Liquer,

3 φέτες λεμόνι &

1 Μαρασκίνο κεράσι 

Τόνικ 

Ανθρακούχο νερό 

Οδηγίες

Σε ένα ψηλό  φαρδύ ποτήρι κρασιού γεμάτο πάγο, συνδυάστε τη Vodka με το λικέρ. Έπειτα προσθέστε το λεμόνι και το κερασάκι. Τέλος προσθέστε ίση ποσότητα τονικ και ανθρακούχο νερό εώς ότου γεμίσει το ποτήρι.

Palm Springs Paloma  

25 ml σιρόπι αγαύης 

57 ml Tequila 

25 ml χυμός λεμόνι

57 ml χυμό σαγκουίνι ή ροζ γκρέιπφρουτ

1 φέτα σαγουίνι ή γκρέιπφρουτ

Οδηγίες 

Συνδυάστε το σιρόπι, την τεκίλα και τον χυμό λεμονιού σε ένα σκεύος που να μπορείτε να τα χτυπήσετε. Περιχύστε σε ένα κατά προτίμηση, χαμηλό, φαρδύ, οβάλ ποτήρι, γεμάτο πάγο το χυμό γκρέιπφρουτ ή σαγκουίνι. Προσθέστε για το σερβίρισμα μια φέτα σαγκουίνι ή γκρέιπφρουτ, ίσως και ενα κλωναράκι δενδρολίβανο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε για μια έξτρα πινελιά, αλάτι και χυμό λεμονιού γύρω από το στόμιo του ποτηριού. 

Springtime Sipper

Υλικά

28 ml χυμός ράσμπερι συμπυκνωμένος 

28 ml χυμός λεμόνι συμπυκνωμένος

143 ml κρασί Μοσχάτο 

1 στρογγυλή φέτα λεμόνι

Λεπτοκομμένες φράουλες

Οδηγίες

Σε ένα φαρδύ χαμηλό ποτήρι, βάζουμε τον πάγο και τις φράουλες. Προσθέτουμε το χυμό ράσμπερι και λεμόνι (να είναι παγωμένοι) . Περιχύνουμε το Μοσχάτο και τελειοποιούμε, με τη φλούδα λεμονιού. 

Mr. Pink 

Υλικά

57 ml  Ρούμι

14 ml χυμός λεμόνι

7 ml Campari

7 ml χυμός ανανά

7 ml σιρόπι ζάχαρης & 

28 ml ασπράδι αυγού

Οδηγίες

Συνδυάστε όλα τα υλικά και χτυπήστε τα. Στη συνέχεια προσθέστε μερικούς κύβους πάγου και ξαναχτυπήστε. Αφαιρέστε τον πάγο και σερβίρετε σε ένα ποτήρι τύπου coupe και διακοσμήστε με ένα βρώσιμο λουλούδι.

Alcohol free

Blueberry Julep

Υλικά

208 ml ginger beer

10-15 μύρτιλα 

6 φύλλα μέντας

Μισό  lime κομμένο σε κομματάκια 

1 κ.σ. ζάχαρη

Οδηγίες

Ανακατέψτε σε ένα ευρύχωρο ποτήρι όλα τα υλικά. Προσθέστε τελευταία την ginger beer  και σερβίρετε με μια φλούδα λεμονιού ή ένα φύλλο μέντας.