Μερίδες |
|
Συστατικά
- 1.5 lt. ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 lt. ελαιόλαδο
- 500 αρνίσια παϊδάκια
- 200 πατάτες
- 10 σκόρδα ψιλοκομμένα
- 1 kgr βούτυρο
- 1 kgr μουστάρδα Ντιζόν
- 500 gr φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 300 gr φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι & πιπέρι
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε μαζί το ξίδι, το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα παϊδάκια σε ρηχά σκεύη και τα αλείφουμε με το μείγμα που δημιουργήσαμε. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σε θερμοκρασία δωματίου για 10΄.
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, για περίπου 8΄ ή μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τις πατάτες, το μαϊντανό, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε την κατσαρόλα για να κρατηθούν ζεστές οι πατάτες μας.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό ταψί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψήνουμε τα παϊδάκια μας για 10 - 20΄ (ανάλογα πόσο ψημένα τα θέλουμε).
- Σερβίρουμε.