Brownies με κολοκύθια και καρύδια

Brownies με κολοκύθια και καρύδια | Ena Blog
Brownies με κολοκύθια και καρύδια | Ena Blog

Καθώς μπαίνουμε στην φθινοπωρινή περίοδο, θα βλέπετε όλο και περισσότερα ροφήματα στις παραγγελίες σας, γεγονός που θα σας δημιουργεί την ανάγκη για νέες προτάσεις συνοδευτικών γλυκών. Προτάσεις που αν θέλετε να σας κάνουν να ξεχωρίσετε, θα πρέπει να είναι αναπάντεχα γευστικές, όσο το δυνατόν πιο υγιεινές αλλά και να βασίζονται σε πρώτες ύλες που είναι άφθονες αυτήν την εποχή. Ειδικά, όταν αυτές αξιοποιηθούν σε παραδοσιακές συνταγές μπορούν να προσφέρουν μια αρκετά ενδιαφέρουσα διασκευή των κλασσικών συνοδευτικών γλυκισμάτων, που θα ενθουσιάσει τους πελάτες σας αλλά και θα σας δώσει μια ξεχωριστή ταυτότητα ανάμεσα στους ανταγωνιστές σας.

Στο πλαίσιο αυτό, εμείς σας προτείνουμε μια κλασική συνταγή, αυτή των brownies, αλλά πολύ πιο ελαφριά, θρεπτικά και υγιεινά, καθώς μια σημαντική ποσότητα αλευριού μπορεί να αντικατασταθεί με φρέσκα κολοκυθάκια που μπορούμε να βρούμε παντού αυτήν την εποχή.  

Εκτύπωση Συνταγής
Brownies με κολοκύθια και καρύδια
Brownies με κολοκύθια και καρύδια | Ena Blog
Μερίδες
ταψί
Συστατικά
Μερίδες
ταψί
Συστατικά
Brownies με κολοκύθια και καρύδια | Ena Blog
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε σουρωτήρι για να αφήσουν τα υγρά τους για περίπου μισή ώρα.
  2. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε πιέζοντάς τα ελαφρά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο, τα καρύδια ολόκληρα και τη μαγειρική σόδα.
  4. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, το μέλι, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
  5. Στο μπολ με τα υγρό μίγμα, προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με το αλεύρι, τα κολοκυθάκια και τη μισή από την κουβερτούρα.
  6. Ανακατεύουμε κάθε φορά καλά ώστε τελικά να δημιουργήσουμε ένα ομοιογενές παχύρευστο μίγμα.
  7. Το βάζουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  8. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40΄.
  9. Αφήνουμε το γλυκό μας για 10' να κρυώσει έξω από το φούρνο.
  10. Το κόβουμε σε μερίδες, τις οποίες βάζουμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον μισή ώρα πριν το σερβίρισμα.
Συνταγή σημειώσεις

Τip: Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να αξιοποιήσουμε και άλλες εποχιακές πρώτες ύλες, όπως η γλυκιά κολοκύθα, τα πορτοκάλια, τα μήλα, τα αχλάδια, τα σταφύλια, αντικαθιστώντας στην παραπάνω συνταγή τα κολοκυθάκια με το υλικό που θέλουμε.  Έτσι, μπορούμε κάθε φορά να προσφέρουμε στους πελάτες μας, το αγαπημένο τους συνοδευτικό γλυκό με μια ευχάριστη έκπληξη στη σύνθεση και τη συνταγή του.