Μια πρόταση που προσφέρει μια διαφορετική γαστρονομική και ανανεωτική πινελιά στο μενού σας. Ιδανική για πρώτο πιάτο όταν ακολουθεί ένα κυρίως πιάτο με κρέας, ενώ μπορεί να σταθεί και μόνη της όταν κάποιος επιθυμεί ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο. Μια από τις πιο νόστιμες επιλογές του χειμώνα, με σπιτική μεστή γεύση που θα ενθουσιάσει τους μικρούς και τους μεγάλους πελάτες σας.
Μερίδες |
|
Συστατικά
- 8 μεγάλα παντζάρια καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους
- 1.5 κόκκινο λάχανο κομμένο σε φέτες
- 3 μεγάλα κρεμμύδια σε κύβους
- 3 μεγάλες πατάτες σε κύβους
- 3 καρότα κομμένα σε στρογγυλές ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδα σε μικρά κομμάτια
- 4 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 φλυτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
- άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
- Αλάτι & πιπέρι
- φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, ανακατεύουμε και καλύπτουμε με νερό.
- Προσθέτουμε αλάτι και σιγοβράζουμε για περίπου 50΄ με κλειστό καπάκι.
- Όταν τα λαχανικά έχουν μαλακώσει αρκετά και έχει μείνει το νερό περίπου στη μέση, προσθέτουμε τον άνηθο και 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και την πολτοποιούμε.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, με μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο και φρέσκο μαϊντανό.
Συνταγή σημειώσεις
Καλή σας όρεξη