Μερίδες |
10 Cheesecakes
|
Συστατικά
Για τη γέμιση
- 5 kg μαλακή κρέμα τυριού
- 5.5 φλυτζάνια ζάχαρη
- 450 γρ. χυμό λεμονιού
- 50 γρ. φλούδα λεμονιού τριμμένη
- 40 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
- 22 αυγά ξεχωριστά το ασπράδι από τον κρόκο
- 1250 γρ. μαρμελάδα κεράσι
Συστατικά
Για τη γέμιση
|
|
Οδηγίες
Για την κρούστα:
- Αναμιγνύουμε το τριμμένο μπισκότο με τη λιωμένη μαργαρίνη και απλώνουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί 23cm.
- Ψήνουμε στους 160°C, για 10΄.
Για τη γέμιση:
- Ανακατεύουμε την κρέμα τυριού, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τη φλούδα λεμονιού και τη βανίλια και χτυπάμε το μείγμα στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, έναν κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά, μετά από κάθε προσθήκη.
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να δέσουν κι έπειτα τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με την κρέμα τυριού μας.
- Τοποθετούμε το τελικό μας μείγμα πάνω στην κρούστα και ψήνουμε στους 150°C για 45΄.
- Αφήνουμε το Cheesecake μας να κρυώσει προτού το αφαιρέσουμε από το ταψί.
- Τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο.
- Προτού το σερβίρουμε, απλώνουμε τη μαρμελάδα κεράσι.