Μερίδες |
|
Συστατικά
- 14 κιλά φιλέτο γλώσσας ή 70 φιλέτα βάρους περίπου 200 γραμμάρια το καθένα
- 0.5 φλυτζάνια χυμό λεμονιού
- 3 φλυτζάνια βούτυρο μαργαρίνη λιωμένο
- 1 κουτάλι της σούπας αλάτι
- 3 κουτάλια της σούπας σκόρδο σε σκόνη
- 0.25 φλυτζάνι φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αντικολλητικό Σπρέι Μαγειρικής
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Ξεχωρίζουμε τα φιλέτα μας και ψεκάζουμε το ταψί μας με το αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής. Έπειτα, απλώνουμε τα φιλέτα μας στο ταψί.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού, το βούτυρο, το σκόρδο και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας.
- Περιχύνουμε τα ψάρια με το μείγμα μας σε ποσότητα ¾ του φλυτζανιού για κάθε ταψί.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου για 7 λεπτά ή σε υψηλότερη θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν καλά τα φιλέτα μας.
- Διατηρούμε τα φιλέτα μας ζεστά στους 60 βαθμούς κελσίου μέχρι να σερβίρουμε. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με μαϊντανό.