Γλυκό παρφέ με λεμόνι και μύρτιλα 

Γλυκό παρφέ με λεμόνι και μύρτιλα | ENA Blog
Γλυκό παρφέ με λεμόνι και μύρτιλα | ENA Blog

Φρέσκο, ελαφρύ και εύκολο να ετοιμαστεί, αυτό το γλυκό λεμονιού με μύρτιλα αναμένεται να αγαπηθεί από τους πελάτες σας, καθώς τα μύρτιλα και το λεμόνι αλληλοσυμπληρώνονται πολύ καλά γευστικά. Αυτή η συνταγή απαιτεί τυρί μασκαρπόνε. Αν δεν έχετε τυρί μασκαρπόνε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρί κρέμα ως εναλλακτική λύση. 

Εκτύπωση Συνταγής
Γλυκό παρφέ με λεμόνι και μύρτιλα
Γλυκό παρφέ με λεμόνι και μύρτιλα | ENA Blog
Μερίδες
Συστατικά
Για την κρέμα λεμόνι
Μερίδες
Συστατικά
Για την κρέμα λεμόνι
Γλυκό παρφέ με λεμόνι και μύρτιλα | ENA Blog
Οδηγίες
  1. Για την κρέμα λεμόνι: Σε έναν μεσαίου μεγέθους κατσαρολάκι, χτυπήστε μαζί τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  2. Τοποθετήστε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε το μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι.
  3. Συνεχίστε το μαγείρεμα του μίγματος λεμονιού μέχρι να πήξει και να φτάσει σε κρεμώδη υφή. Αυτό συνήθως διαρκεί περίπου 5-8 λεπτά.
  4. Αφού το μίγμα πήξει, αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
  5. Προσθέστε τους κύβους βουτύρου στο μείγμα λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι το βούτυρο να λιώσει πλήρως και να ενσωματωθεί.
  6. Σουρώστε την κρέμα λεμόνι για να επιτύχετε μια λεία υφή.
  7. Αφήστε την κρέμα λεμόνι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια μεταφέρετε το σε ένα αεροστεγές δοχείο ή βαζάκι.
  8. Τοποθετήστε τη κρέμα λεμόνι στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να παγώσει και να πήξει πριν το χρησιμοποιήσετε.
  9. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ρικότα, το μασκαρπόνε, τον φρέσκο χυμό λεμονιού και την άχνη ζάχαρη.
  10. Χτυπήστε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν καλά και να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα.
  11. Τοποθετήστε μια στρώση από την κρέμα τυριών, προσθέστε μια στρώση κρέμα λεμόνι σε ένα ψηλό ποτήρι και προσθέστε μια ακόμα στρώση τυριών.
  12. Γαρνίρετε με τα φρέσκα μύρτιλα.