Γλυκό κουταλιού σταφύλι

Γλυκό κουταλιού σταφύλι | Ena Blog
Γλυκό κουταλιού σταφύλι | Ena Blog
Εκτύπωση Συνταγής
Γλυκό κουταλιού σταφύλι
Τώρα που είναι η εποχή του, το γλυκό κουταλιού σταφύλι είναι η τέλεια συνταγή, για να συνοδεύσετε εδέσματα όπως κέικ ή γιαούρτι, που θα ενθουσιάσουν τους πελάτες σας!
Γλυκό κουταλιού σταφύλι | Ena Blog
Πρόγραμμα Επιδόρπιο
Κουζίνα Ελληνική
Μερίδες
Συστατικά
Πρόγραμμα Επιδόρπιο
Κουζίνα Ελληνική
Μερίδες
Συστατικά
Γλυκό κουταλιού σταφύλι | Ena Blog
Οδηγίες
  1. Πλένουμε τα σταφύλια πολύ καλά και τα στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι.
  2. Σε μια κατσαρόλα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε τα σταφύλια για περίπου 6 - 7΄.
  3. Προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε, σε χαμηλή φωτιά, για 25-30΄ μέχρι να “δέσει”. Όταν χρειάζεται, αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια της κατσαρόλας με μια κουτάλα.
  4. Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, προσθέτουμε το χυμό από λεμόνι και την αρμπαρόριζα και αφήνουμε στη φωτιά για 1΄ ακόμα.
  5. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και μπορούμε να σερβίρουμε.