Καβουροζυμαρικά με σπαρράγια και λεμόνι 

Καβουροζυμαρικά με σπαρράγια και λεμόνι | ENA Blog
Καβουροζυμαρικά με σπαρράγια και λεμόνι | ENA Blog

Το κρέας του καβουριού και τα ζυμαρικά είναι ένας εκλεκτός συνδυασμός με ξεχωριστή θέση στον γαστρονομικό παράδεισο. Η θαλασσινή γλυκύτητα του καβουριού διαπερνά τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, ενώ κάποιοι συνδετικοί παράγοντες ενισχύουν αυτήν την εναρμόνιση – μια σάλτσα ντομάτας με σκόρδο δημιουργεί εκπληκτική γεύση, όπως και μια σάλτσα τύπου bianco με λεμόνι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο αμυλώδες νερό ζυμαρικών. Στην σημερινή συνταγή προστίθενται επιπλέον τα νοστιμότατα σπαράγγια, προσδίδοντας ένα ακόμα επίπεδο γεύσης σε ένα πιάτο που ξεχωρίζει και θα κερδίσει τους επισκέπτες σας!

Για όλα τα υλικά της συνταγής και ακόμα περισσότερα προϊόντα επισκεφτείτε το κοντινότερο κατάστημα της αλυσίδας ΕΝΑ Food C&C και επωφεληθείτε από τις ειδικές τιμές μόνο για επαγγελματίες.

Εκτύπωση Συνταγής
Καβουροζυμαρικά με σπαρράγια και λεμόνι 
Καβουροζυμαρικά με σπαρράγια και λεμόνι | ENA Blog
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Καβουροζυμαρικά με σπαρράγια και λεμόνι | ENA Blog
Οδηγίες
  1. Σε ένα τηγάνι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράνε άνετα όλα τα ζυμαρικά, ζεσταίνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με το τσίλι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε το τσίλι και το σκόρδο πολύ ελαφρά.
  2. Στη συνέχεια δυναμώστε τη φωτιά και προσθέστε το λευκό κρασί. Σιγοβράστε μέχρι να ενωθούν το κρασί και το ελαιόλαδο.
  3. Προσθέστε το κρέας του καβουριού στο τηγάνι και σοτάρετε για 2-3'. Στο τέλος προσθέστε το χυμό λεμονιού και χαμηλώστε τη φωτιά της σάλτσας.
  4. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και προσθέστε τα μακαρόνια. Ανακατέψτε τα καλά και βράστε τα για 5-6' ώστε να γίνουν al dente.
  5. Τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί η βράση των ζυμαρικών, προσθέστε τα σπαράγγια. Ανακατεύετε καλά ανά διαστήματα για να μην κολλήσουν.
  6. Με μια λαβίδα κουζίνας μεταφέρετε τα ζυμαρικά και τα σπαράγγια από την κατσαρόλα μέσα στη σάλτσα. Αφήστε τη σάλτσα μαζί με τα ζυμαρικά να δέσουν και απομακρύνετε από τη φωτιά.
  7. Προσθέστε τον μαϊντανό και αλάτι. Ανακατέψτε τα όλα μαζί πολύ καλά, προσθέτοντας μια σταγόνα νερό για τα ζυμαρικά, αν αρχίσουν να κολλάνε.
  8. Σερβίρετε αμέσως και προσθέστε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα και το αλατοπίπερο.