Κολοκυθάκια γεμιστά με λαχανικά, ελιές και τυρί

Κολοκυθάκια γεμιστά με λαχανικά, ελιές και τυρί | Ena Blog
Κολοκυθάκια γεμιστά με λαχανικά, ελιές και τυρί | Ena Blog

Το καλοκαίρι, χάρη στα εποχικά προϊόντα αλλά και την πλούσια παραγωγή της χώρας μας, προσφέρεται για μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες. Όμως, αφήνει περιθώρια και για πειραματισμούς και τολμηρές προσεγγίσεις σε πιάτα που μπορούν να διαφέρουν και να προκαλούν την περιέργεια και το ενδιαφέρον των πελατών των επιχειρήσεων της εστίασης. Σε μια τέτοια συνταγή θα αναφερθούμε σήμερα. Τα γεμιστά κολοκυθάκια με ντομάτα, πιπεριές, καλαμπόκι και τυρί, ένα καλοκαιρινό πιάτο που ισορροπεί θαυμάσια μεταξύ της ελληνικής και της μεξικάνικης κουζίνας, προσφέροντας ένα γεύμα γεμάτο φρεσκάδα, θρεπτικότητα και χαμηλά λιπαρά. Επίσης, ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα, ενώ μπορεί να τροποποιηθεί στη γέμισή του, ανάλογα με τα υλικά που έχετε στα χέρια σας ή ανάλογα με αυτά που θα επιλέξετε να προμηθευτείτε από τα καταστήματα ENA Food C&C, σε ασυναγώνιστες τιμές που μπορείτε να δείτε στο τρέχον 15ήμερο έντυπο προσφορών μας.

Εκτύπωση Συνταγής
Κολοκυθάκια γεμιστά με λαχανικά, ελιές και τυρί
Κολοκυθάκια γεμιστά με λαχανικά, ελιές και τυρί | Ena Blog
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Κολοκυθάκια γεμιστά με λαχανικά, ελιές και τυρί | Ena Blog
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και πλένετε τα κολοκυθάκια, τα οποία κόβετε κατά μήκος στη μέση.
  2. Αφαιρείτε ελαφρά τη σάρκα των κολοκυθιών, σχηματίζοντας το σχήμα της βάρκας, τα πασπαλίζετε με ελαιόλαδο, και στη συνέχεια τα τοποθετείτε ανάποδα, με την ξεψαχνισμένη πλευρά τους προς τα κάτω, σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  3. Τα βάζετε στο φούρνο και τα αφήνετε να ψηθούν για 15΄ περίπου.
  4. Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη γέμιση. Παίρνετε τη ψίχα του κολοκυθιού που έχετε συγκεντρώσει και την τσιγαρίζετε σε τηγάνι μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τις πιπεριές.
  5. Αφήνετε το μίγμα να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κολοκύθι.
  6. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μίγμα του τηγανιού με τη ντομάτα, τα αρωματικά σας, το καλαμπόκι, και τα κόκκινα φασόλια (εφόσον τα χρησιμοποιήσετε), και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
  7. Γεμίζετε τις «βαρκούλες» των κολοκυθιών με τα υλικά σας και στο τέλος τα πασπαλίζετε με το τυρί τσένταρ και τις ελιές καλαμών.
  8. Στη συνέχεια τα τοποθετείτε στο φούρνο και τα αφήνετε περίπου για 20΄ μέχρι να ροδίσουν.
  9. Μοιράζετε τα γεμιστά κολοκύθια στα πιάτα της παραγγελίας σας και σερβίρετε αμέσως.