Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού και θυμάρι

Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού και θυμάρι | Ena Blog
Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού και θυμάρι | Ena Blog

Μια από τις παραγγελίες παντός καιρού, και ιδιαίτερα δημοφιλής και για τους καλοκαιρινούς μήνες είναι το κοτόπουλο. Αγαπημένη προτίμηση από μικρούς και μεγάλους, λόγω της νοστιμιάς και της ευκολίας στη γευστική αποδοχή της, γίνεται ιδιαίτερα ανάρπαστη τόσο λόγω των διαιτητικών προτιμήσεων των πελατών όσο και λόγω της υψηλής θρεπτικής αξίας του. Γι’ αυτό, λοιπόν, σας προτείνουμε μια διαφορετική εκδοχή από τις κλασικές επιλογές της σχάρας ή της σούβλας, την εναλλακτική δηλαδή, του ψητού φιλέτου κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού και θυμάρι. 

Εκτύπωση Συνταγής
Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού και θυμάρι
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ τοποθετείτε το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, λίγο από το φρέσκο θυμάρι, 100 ml ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο. Τα ανακατεύετε και δημιουργείτε ένα σχετικά παχύρευστο μίγμα.
  2. Αλείφετε με το μίγμα τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές και μετά τα αλατοπιπερώνετε.
  3. Σε προθερμασμένο φούρνο σε θερμοκρασία 200 βαθμών ψήνετε τα φιλέτα κοτόπουλο για 30-35 λεπτά σε ταψί με σχάρα μέχρι να δημιουργηθεί μια κρούστα εξωτερικά.
  4. Βγάζετε τα φιλέτα από το φούρνο, τα τοποθετείτε σε καθαρό ταψί ή πιατέλα και συνεχίζετε με την προετοιμασία της σάλτσας γιαουρτιού.
  5. Λιώνετε το σκόρδο και το ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ με τον χυμό του λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το γιαούρτι, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.