Λαχταριστή Paella με θαλασσινά

Λαχταριστή Paella με θαλασσινά | Ena Blog
Λαχταριστή Paella με θαλασσινά | Ena Blog

Ζούμε σε μια περίοδο, όπου αρκετοί από τους πελάτες μας ανυπομονούν για την επόμενη απόδρασή τους στο εξωτερικό και ονειρεύονται τις γευστικές εμπειρίες, που μπορεί αυτό να τους προσφέρει. Εσείς από την πλευρά σας, μπορείτε να τους προετοιμάσετε γι’ αυτό, αιφνιδιάζοντας τους ευχάριστα με προτάσεις που παίρνουν την έμπνευσή τους από τα πιο διάσημα πιάτα αγαπημένων προορισμών. Ειδικά, για τους φθινοπωρινούς μήνες, σας προτείνουμε ένα πιάτο, που αξιοποιεί τον γαστρονομικό πλούτο της ελληνικής θάλασσας και ταξιδεύει με την νοστιμιά του τους πελάτες σας στις πόλεις και τα αξιοθέατα της Ιβηρικής χερσονήσου: Η κατεξοχήν ισπανική Paella με θαλασσινά, λαχταριστή γεύση και αιγαιοπελαγίτικο άρωμα, έρχεται να προσφέρει στο μενού σας ένα ακόμα λόγο να σας προτιμούν μικροί και μεγάλοι σε κάθε τους έξοδο. 

Εκτύπωση Συνταγής
Λαχταριστή Paella με θαλασσινά
Λαχταριστή Paella με θαλασσινά | Ena Blog
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Λαχταριστή Paella με θαλασσινά | Ena Blog
Οδηγίες
  1. Βάζετε σε ένα μεγάλο ποτήρι, για ένα τέταρτο, το κρασί με τον κρόκο ώστε να αναμειχθούν οι αρωματικές τους ιδιότητες.
  2. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  3. Προσθέτετε κατά σειρά τις πιπεριές, το φινόκιο και τα ανάμεικτα λαχανικά.
  4. Μόλις πάρουν χρώμα τα λαχανικά, προσθέτετε τις ροδέλες των καλαμαριών και το ρύζι.
  5. Τα ανακατεύετε καλά για να σιγοψήνονται, και μετά από 5’ σβήνετε με το μείγμα κρασιού με τον κρόκο.
  6. Τα αφήνετε να βράσουν και μετά από 3 με 4’ , μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι που θέλετε και νερό περίπου να καλύπτει τα υλικά μέχρι την μέση τους.
  7. Μετά από 7-8΄ρίχνετε στο τηγάνι τα υπόλοιπα θαλασσινά και τα αφήνετε να βράσουν με τα υπόλοιπα υλικά για 10΄ περίπου.
  8. Σερβίρετε, γαρνίροντας τα πιάτα της παραγγελίας σας με τα φύλλα του μαϊντανού και ευχόμενοι στους πελάτες σας «Καλή όρεξη», λέγοντας στα ισπανικά «Buen Apetito» ή «On Egin» στη γλώσσα των Βάσκων!