Συστατικά
Για το Αβγολέμονο
|
|
Οδηγίες
- Πλένουμε πολύ καλά τις συκωταριές.
- Σε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού και βράζουμε τις συκωταριές για 10’, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
- Μόλις οι συκωταριές μας είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια για 2-3’, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 1’.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε και την κομμένη συκωταριά και σοτάρουμε για άλλα 10’.
- Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό και τους κύβους λαχανικών. Βράζουμε για περίπου 30’.
- Τελευταία προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τον άνηθο, τα μαρούλια και το ρύζι.
- Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για άλλα περίπου 20’ μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο.
- Για το αυγολέμονο: με σύρμα χειρός χτυπάμε τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια και προσθέτουμε το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά με μία κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα για να ζεσταθεί ελαφρώς και τέλος, το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε καλά και η μαγειρίτσα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
Συνταγή σημειώσεις