Μίνι πίτσα με μελιτζάνα, ντομάτα και βασιλικό

Μίνι πίτσα με μελιτζάνα, ντομάτα και βασιλικό | ENA Blog

Οι μελιτζάνες αποτελούν πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων ενώ είναι υπέροχες ψητές, σοταρισμένες, κομμένες σε κύβους και φυσικά στο μπάρμπεκιου. Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο την εποχή της αγαπημένης μελιτζάνας, συμπεριλαμβάνοντάς τη ως βάση για πίτσα στο επόμενο πιάτο του μενού σας και εκπλήξτε ευχάριστα τους πελάτες σας με αυτή τη χαμηλή σε υδατάνθρακες επιλογή.

Εκτύπωση Συνταγής
Μίνι πίτσα με μελιτζάνα, ντομάτα και βασιλικό
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Προθερμάνετε το φούρνο για ψήσιμο στους 200 °C. Στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
  2. Κόψτε προσεκτικά τη μελιτζάνα σε φέτες πάχους 1 εκατοστού κατά πλάτος ή κατά μήκος. Τοποθετήστε τες στο ταψί και πασπαλίστε ομοιόμορφα με το ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Τοποθετήστε τες στο φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά.
  3. Ενώ η μελιτζάνα ψήνεται, ψιλοκόψτε ή τρίψτε ψιλό το σκόρδο. Για να φτιάξετε τη σάλτσα πίτσας, ανακατέψτε μαζί τον πελτέ ντομάτας, το ψιλοκομμένο σκόρδο και την αποξηραμένη ρίγανη.
  4. Τρίψτε το τυρί και κόψτε τα ντοματίνια στη μέση.
  5. Βγάλτε τη κομμένη μελιτζάνα από το φούρνο και αλλάξτε τη ρύθμιση του φούρνου στη σχάρα.
  6. Μοιράστε και απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα σάλτσας πίτσας πάνω από τις ροδέλες μελιτζάνας, τα φύλλα βασιλικού, πασπαλίστε το τυρί και προσθέστε μερικά μισά ντοματίνια.
  7. Τοποθετήστε ξανά στο φούρνο και ψήστε στη σχάρα για 10 λεπτά ή λίγο περισσότερο μέχρι να δείτε το τυρί να πάρει καφέ χρώμα.
  8. Αφαιρέστε από το φούρνο. Προσθέστε από πάνω μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού και σερβίρετε αμέσως.