![Μύδια στο φούρνο με σκόρδο και βούτυρο | Ena Blog Μύδια στο φούρνο με σκόρδο και βούτυρο | Ena Blog](https://blog.enafood.gr/wp-content/uploads/2019/03/March_Category-Syntages_Mydia-sto-fourno-me-skordo-kai-voutyro-696x487.jpg)
![Μύδια στο φούρνο με σκόρδο και βούτυρο | Ena Blog Μύδια στο φούρνο με σκόρδο και βούτυρο | Ena Blog](https://blog.enafood.gr/wp-content/uploads/2019/03/March_Category-Syntages_Mydia-sto-fourno-me-skordo-kai-voutyro-600x420.jpg)
Μερίδες |
|
Συστατικά
- 23 kgr μύδια κατεψυγμένα, ολόκληρα με το κέλυφος
- 2800 gr βούτυρο χωρίς αλάτι σε θερμοκρασία δωματίου
- 20 σκόρδο σε σκελίδες
- 500 gr θυμάρι φρέσκο
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Συστατικά
|
![]() |
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 °C.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το θυμάρι και το πιπέρι και με μια ξύλινη κουτάλα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αφαιρούμε το πάνω κέλυφος από τα μύδια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, αφού πρώτα έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος.
- Αλείφουμε τα μύδια με το μείγμα που ετοιμάσαμε και ψήνουμε για 7΄.
- Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και έξτρα θυμάρι.