Nachos με ντοματίνια και κιμά

Nachos με ντοματίνια και κιμά | Ena Blog
Nachos με ντοματίνια και κιμά | Ena Blog

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που το σύνολο των παραγγελιών που δέχεται μια επιχείρηση εστίασης είναι για παράδοση κατ’ οίκον ή παραλαβή από το κατάστημα. Γι΄αυτό αξίζει να δοθεί σημασία σε γεύματα τα οποία μπορούν να ετοιμαστούν σχετικά σύντομα, μειώνοντας τον χρόνο αναμονής, αλλά και που μπορούν να διατηρηθούν σε άριστη κατάσταση κατά τη μεταφορά τους. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η συνταγή που σας προτείνουμε: Nachos με πικάντικο κιμά γαρνιρισμένα με φρέσκα ντοματίνια και γιαούρτι. Η πρόταση που συνδυάζει την δημοφιλή μεξικάνικη κουζίνα με θρεπτικές μεσογειακές νοστιμιές.

Εκτύπωση Συνταγής
Nachos με ντοματίνια και κιμά
Nachos με ντοματίνια και κιμά | Ena Blog
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Nachos με ντοματίνια και κιμά | Ena Blog
Οδηγίες
  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά τον κιμά με τα μπαχαρικά και το κρεμμύδι έως ότου απορροφήσει τα υγρά του και αποκτήσει ροδοκόκκινο χρώμα. Στη συνέχεια βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει για περίπου 15’.
  2. Ανακατεύουμε τον κιμά με το καλαμπόκι και τα κόκκινα φασόλια, ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Σε μικρά πυρίμαχα ταψάκια μιας χρήσης που αντιστοιχούν στις παραγγελίες μας, τοποθετούμε μια στρώση nachos την οποία καλύπτουμε ομοιόμορφα με τα τυριά, τα λαχανικά και τον κιμά και από πάνω άλλη μια στρώση nachos την οποία καλύπτουμε ομοίως με την προηγούμενη.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C με 200°C και ψήνουμε τα nachos για 5 με 7’ έως ότου λιώσουν ελαφρώς τα τυριά μας.
  5. Ετοιμάζουμε τις παραγγελίες μας, γαρνίροντας με το γιαούρτι, τα βότανα και τα κομμένα ντοματίνια.