Πασχαλινό γλασέ χοιρινό μπούτι στο φούρνο

Πασχαλινό γλασέ χοιρινό μπούτι στο φούρνο | ENA Blog
Πασχαλινό γλασέ χοιρινό μπούτι στο φούρνο | ENA Blog

Η Πασχαλινή μας πρόταση για φέτος είναι ένα φαγητό που σίγουρα θα λατρέψουν οι επισκέπτες σας: Γλασέ χοιρινό μπούτι στο φούρνο! Το χοιρινό μπούτι, ψημένο σε χαμηλή θερμοκρασία για πολλές ώρες, είναι τόσο ζουμερό και νόστιμο που σίγουρα θα γίνει αγαπημένη επιλογή στο πασχαλινό μενού σας. Ακολουθώντας τα παρακάτω, απλά βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα φαγητό που θα εντυπωσιάσει τις ημέρες του Πάσχα.

Εκτύπωση Συνταγής
Πασχαλινό γλασέ χοιρινό μπούτι στο φούρνο
Πασχαλινό γλασέ χοιρινό μπούτι στο φούρνο | ENA Blog
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Πασχαλινό γλασέ χοιρινό μπούτι στο φούρνο | ENA Blog
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το μέλι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, το κύμινο, την πάπρικα, το λεμόνι, τη ζάχαρη και το σκόρδο, ώστε να δημιουργηθεί το γλασέ και κρατάτε ένα μικρό φλυτζάνι από το γλασέ για το τέλος.
  3. Τοποθετείτε σε ένα βαθύ ταψί το μπούτι και απλώνετε το γλασέ σε όλη την επιφάνεια του κρέατος, ώστε να μελώσει το κρέας και περιχύνεται με ελαιόλαδο.
  4. Βγάζετε το κρέας από το φούρνο, μόλις είναι έτοιμο, και το αφήνετε να ξεκουραστεί για ένα 10’.
  5. Αλείφετε το κρέας με το γλασέ που κρατήσατε στην άκρη και σερβίρετε το χοιρινό μπούτι με ρύζι και ντιπ μουστάρδας, στολίζοντας με ένα κλωναράκι δεντρολίβανο.