Καθώς προχωράμε στο φθινόπωρο και η θερμοκρασία πέφτει, όλο και περισσότερες παρέες πελατών σε εστιατόρια, μεζεδοπωλεία και ταβέρνες βγαίνουν για να απολαύσουν το κρασί ή το τσίπουρό τους συνοδευμόμενα από τους κλασικούς μεζέδες ή ακόμα και ανακαλύπτοντας νέες γεύσεις, που δεν έχουν ξαναδοκιμάσει. Για εσάς, που η επιχείρησή σας ανήκει σε αυτήν την κατηγορία και θέλετε να ανανεώσετε τις επιλογές των ορεκτικών σας, έχουμε την πρόταση της πικάντικης ψητής κολοκύθας με σκόρδο. Εξίσου νόστιμη με τα κλασικά αγαπημένα πιάτα κάθε ηλικίας, που θα γοητεύσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους των πελατών σας.
Μερίδες |
|
Συστατικά
- 800 gr γλυκιά κολοκύθα
- 600 gr ανθότυρο
- 100 gr σπόρους ανάμεικτους (κουκουνάρι, σουσάμι, σκούρο λιναρόσπορο)
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 100 ml κρασί λευκό
- 80 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
- 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο σε χοντρά κομμάτια
- 100 ml ελαιόλαδο
- 30 gr φρέσκο θυμάρι
- αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μπούκοβο (προεραιτικά)
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Καθαρίζετε την κολοκύθα από τους σπόρους και τη φλούδα και την κόβετε σε κύβους, πάχους περίπου ενός εκατοστού.
- Λαδώνετε ένα ταψί, απλώνετε τους κύβους της κολοκύθας και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μπολ πολτοποιείτε το σκόρδο, το κρασί, το ψωμί και το ελαιόλαδο, ώστε να πάρουν τη μορφή μιας παχύρευστης σάλτσας.
- Ρίχνετε το μείγμα στην κολοκύθα και πασπαλίζετε με το μπούκοβο ή το τριμμένο πιπέρι.
- Ψήνετε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα.
- Προσθέτε το τυρί και το φρέσκο θυμάρι και σερβίρετε.