Ψητό στήθος κοτόπουλο με μουστάρδα & μέλι 

Ψητό στήθος κοτόπουλο με μουστάρδα & μέλι | ENA Blog
Ψητό στήθος κοτόπουλο με μουστάρδα & μέλι | ENA Blog

Μια συνταγή απλή και γρήγορη, που ταιριάζει στα ελαφριά πιάτα που θα αναζητήσουν οι πελάτες σας το καλοκαίρι. Τα υλικά αναμειγνύονται όλα μαζί δημιουργώντας μια πεντανόστιμη σάλτσα που απογειώνει το τρυφερό κρέας του κοτόπουλου. Η οξύτητα της μουστάρδας, η γλυκύτητα του μελιού και ο χυμός λεμονιού βοηθούν να διατηρηθεί το κοτόπουλο ιδιαίτερα ζουμερό και τρυφερό κατά το ψήσιμο. Συνοδεύστε αυτό το πιάτο με λαχανικά, όπως σπαράγγια, λαχανάκια Βρυξελλών, μπρόκολο ή πράσινα φασολάκια.  

Για όλα τα υλικά της συνταγής, και ακόμα περισσότερα προϊόντα, επισκεφτείτε το κοντινότερο κατάστημα της αλυσίδας ΕΝΑ Food C&C και επωφεληθείτε από τις ειδικές τιμές μόνο για επαγγελματίες.  

Εκτύπωση Συνταγής
Ψητό στήθος κοτόπουλο με μουστάρδα & μέλι 
Οδηγίες
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί. Ανακατέψτε το λάδι, το μέλι, τις μουστάρδες, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού σε ένα μικρό μπολ για να συνδυαστούν καλά.
  2. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο ταψί. Προσθέστε γενναιόδωρα αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Αδειάστε τα ¾ του μείγματος μουστάρδας και μελιού πάνω στο κοτόπουλο και απλώστε ομοιόμορφα σε όλο το στήθος. Τοποθετήστε το δεντρολίβανο ανάμεσα σε κάθε κομμάτι.
  3. Καλύψτε και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Περιχύστε με την υπόλοιπη σάλτσα κάθε στήθος και ψήστε χωρίς κάλυμμα για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί μέχρι μέσα και να μην είναι πλέον ροζ.
  4. Ψήστε στο γκριλ για 2 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για να ροδίσει το κοτόπουλο και να καραμελώσουν οι άκρες.
  5. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά ώστε να αναμειχθούν οι χυμοί πριν το σερβίρισμα.