![Ρικότα με φρέσκα σύκα, κρέμα μπαλσάμικου και κουκουνάρι | Ena Blog Ρικότα με φρέσκα σύκα, κρέμα μπαλσάμικου και κουκουνάρι | Ena Blog](https://blog.enafood.gr/wp-content/uploads/2019/07/August_Category-Syntages_rikota-me-freska-sika-krema-mpalsamikou-kai-koukounari-696x487.jpg)
![Ρικότα με φρέσκα σύκα, κρέμα μπαλσάμικου και κουκουνάρι | Ena Blog Ρικότα με φρέσκα σύκα, κρέμα μπαλσάμικου και κουκουνάρι | Ena Blog](https://blog.enafood.gr/wp-content/uploads/2019/07/August_Category-Syntages_rikota-me-freska-sika-krema-mpalsamikou-kai-koukounari-600x420.jpg)
Μερίδες |
|
Συστατικά
- 5 kgr φρέσκα σύκα (ή 100 μεγάλα σύκα)
- 8,5 kgr τυρί ρικότα
- 1/2 lt Κρέμα μπαλσάμικου
- 200 gr κουκουνάρι
- Φρέσκο δεντρολίβανο (προαιρετικά)
Συστατικά
|
![]() |
Οδηγίες
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κουκουνάρι σε μέτρια φωτιά για περίπου 4΄ μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
- Για να σερβίρουμε βάζουμε σε ένα πιάτο μία κουταλιά της σούπας ρικότα (περίπου 80 gr) και ένα σύκο κομμένο. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και περιχύνουμε λίγη από την κρέμα μπαλσάμικου. Προεραιτικά διακοσμούμε το πιάτο μας με λίγο φρέσκο δεντρολίβανο.