Ριζότο μιλανέζε με σύκα και λευκό κρασί

Ριζότο μιλανέζε με σύκα και λευκό κρασί | ENA Blog
Ριζότο μιλανέζε με σύκα και λευκό κρασί | ENA Blog

Ένα πιάτο που αποπνέει πολυτέλεια, μαεστρία αλλά μπορεί να αποτελέσει και ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της επιχείρησής σας, εφόσον δραστηριοποιείστε στην εστίαση. Ακόμα κι αν οι υπόλοιπες προτάσεις του μενού σας είναι παραδοσιακές και αγαπημένες ή αποτελούνται από κρεατικά ή θαλασσινά, μια εναλλακτική είναι πάντα επιθυμητή από τους πιστούς ή τους νέους πελάτες που σας εμπιστεύονται ή ενδιαφέρονται για μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία. Σε αυτή σας την προσπάθεια, τα καταστήματα ENA Food C&C είναι δίπλα σας όχι μόνο με τα πιο ποιοτικά υλικά σε προνομιακές τιμές, όπως μπορείτε να δείτε και στο έντυπο προσφορών μας, αλλά και με προτάσεις που μπορούν να ικανοποιήσουν άψογα κάθε αίσθηση. Όπως το «ριζότο μιλανέζε με σύκα και λευκό κρασί». Μια συνταγή που αντλεί έμπνευση από την ιταλική κουζίνα και δένει απόλυτα με ένα κατεξοχήν καλοκαιρινό καρπό, το σύκο. Ανακαλύψτε, λοιπόν, ένα αριστοτεχνικό πιάτο που θα εντυπωσιάσει ακόμα και τα πιο εκλεπτυσμένα γούστα και που μπορεί να σταθεί, με ελαφριές παραλλαγές, όχι μόνο καλοκαίρι αλλά και σε κάθε εποχή.

Εκτύπωση Συνταγής
Ριζότο μιλανέζε με σύκα και λευκό κρασί
Ριζότο μιλανέζε με σύκα και λευκό κρασί | ENA Blog
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Ριζότο μιλανέζε με σύκα και λευκό κρασί | ENA Blog
Οδηγίες
  1. Βάζετε σε ένα μπολ το κρασί και τον κρόκο Κοζάνης και τα αφήνετε να αλληλεπιδράσουν για περίπου μισή ώρα.
  2. Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πανσέτα και το σκόρδο για 3-4΄.
  3. Προσθέτετε το ρύζι, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και ανακατεύετε για 2-3΄, μέχρι να γίνουν διάφανοι οι κόκκοι του.
  4. Σβήνετε με το μίγμα από κρασί και κρόκο Κοζάνης, δυναμώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας πολύ συχνά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό.
  5. Αρχίζετε να ρίχνετε τον ζωμό σε δόσεις, με μία κουτάλα ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχοντας να βάζετε κάθε δόση αφού πρώτα έχει απορροφηθεί η προηγούμενη.
  6. Συνεχίζετε τη διαδικασία για περίπου 20΄, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει αλλά οι κόκκοι του να παραμείνουν ελαφρώς αλ ντέντε.
  7. Στις τελευταίες δόσεις αλατοπιπερώνετε.
  8. Προσθέτετε τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις μέχρι να λιώσει.
  9. Στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά.
  10. Μοιράζετε στα πιάτα της παραγγελίας σας, γαρνίροντας με τα κομμάτια σύκου και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Συνταγή σημειώσεις

*Tip: Μπορείτε να προτείνετε στους πελάτες σας και το ιδανικό κρασί που θα αναδείξει τις επιγεύσεις αυτού του πιάτου, όπως ένα ξηρό Μοσχάτο ή ένα ελληνικό Riesling.